Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 24 - 29 Kasım 2014 Paris'te yapılan Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetler arası komite toplantısında, Ebru Sanatımız " Dünyanın Ortak Mirası " olarak kabul edildi.

UNESCO tarafından en başarılı dosyalardan biri olarak görülen Ebru Sanatı, "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi" ne girdi.

Günlerdir 190 ülkenin katıldığı UNESCO toplantılarını büyük bir heyecanla takip eden, Minyatür ve Ebru Sanatçısı Suna Selma Koçal,  " Bugün burada bir tarih yaşandı. Bir Türk olarak bu mücadelenin kalbinde olmak bana büyük bir onur verdi. Ebru Sanatımız artık dünyanın ortak mirası olarak kabul edildi. Tarih bu mücadelenin içinde olanları basta Atilla Can' ı ve hepimizi asla unutmayacak, emeği geçenleri ayakta alkışlayacaktır. Tek hedefimiz Canım Türkiye’min bayrağını dalgalandırmaktı." dedi.

2009 yılında ilk kez Ebru sanatçısının Dünya Mirası kabul edilmesi için UNESCO ve Birleşmiş Milletlere başvuru yapan Ebru sanatçısı Atilla Can  ise,  " Yaklaşık 6 yıldır bu projeyle uğraşıyorum. Bundan tam 2 yıl önce UNESCO Paris merkez binasının önünde kendime bir söz verdim. UNESCO binasını boydan boya Ebru ile kaplayacağım ve Ebru Sanatının gelecek kuşaklara aktarılması için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Şu an Paris'te Türk bayrağını göndere çektik ve sanırım böylelikle sözümü tutmuş oldum." diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim