Antakya Kültür Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Antakyalova Edebiyat Buluşması sona erdi. Burada konuşan Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nuri Taner etkinliği başka illerin de katılımı ile daha geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini dile getirdi.
Yalova ve Antakya illerinde startı verilen ve ilki Yalova'da gerçekleşen Edebiyat Buluşmaları daha sonra Antakyalova adı ile düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda 06-09 Temmuz 2107 tarihleri arasında Antakya'da gerçekleşen etkinliğe Yalovalı şair ve yazarlar katıldı. 3 gün edebiyat dolu bir gün geçiren şair ve yazarlar etkinliğin daha geniş bir platforma yayılması konusunda görüş birliğine vardılar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nuri Taner, "Atatürk'ün kenti Yalova'dan, medeniyetler kenti Antakya'ya gelmekten ve burada edebiyat yüklü günler geçirmekten çok  mutlu olduk. Bundan sonraki adımlarımızda, şiirin yanısıra öykü ve felsefe de artık bu buluşmalarda yer almalı diye düşünüyoruz. Buluşmalarımızı farklı illere de yayarak daha geniş bir platformda yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl Samsun'u da bu buluşmaya dahil etmek istiyoruz" dedi.
Antakya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu ise, "Yalova ili ile 4. buluşmamız oldu.  Kentler arasındaki kültür bağını sağlamlaştırmak için Yalovalı dostlarla birlikte öykü ve şiire yolculuk yaptık. Katıklarından dolayı Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim