Kartopu Anaokulu'nda okuyan 2-6 yaş arası 80 minik öğrencinin yıl boyunca çeşitli faaliyetlerle oluşturdukları el emeği göz nuru çalışmaları Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi'nde sergilendi. Hafta sonu 2 gün boyunca açık kalan sergide yaklaşık bin eser görücüye çıkarken sergiyi sadece öğrenci velileri değil vatandaşlarda ilgiyle takip ettiler. Miniklerin eserleri beğenilirken sergiye katılanlar duygu ve düşüncelerini ziyaretçi defterine yazmayı da ihmal etmediler.

Sergi ile ilgili bilgi veren Kartopu Anaokulu Müdiresi Seçil Kurt, "Minik öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek adına yıl boyu çalışmalar sürdürüyoruz. Bu çalışmalar da ortaya çıkan eserleri ise yılsonu sergimizde Yalovalıların beğenisine sunduk.

Sergimizi gezenlerin eserleri beğenmeleri miniklerimizi de bizleri de sevindirdi" diye konuştu. Okul öncesi verilen el becerilerini geliştiren faaliyetler sayesinde ilköğretim birinci sınıfa başlamadan önce de yazmaya destek olduklarını belirten Seçil Kurt, bu tür faaliyetler sayesinde çocukların gelişimlerinde olumlu etki gözlemlediklerini belirtti. Kurt ayrıca 2 Haziran Cumartesi günü Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Kartopu Anaokulu’nun yılsonu kapanış gecesi düzenleyeceklerini belirterek öğrenciler, anne – babaları ve tüm Yalova halkını yılsonu gecesine davet etti.

 

Editör: TE Bilişim