17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmen Yasemin Koç adı verilerek yeniden hayat bulan Çınarcık’taki kütüphanede eksikler bir bir tamamlanıyor. 
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, açılışa hazırlanan Yasemin Koç Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Kütüphane görevlisi Selin Pelit’ten bilgiler alan Başkan Kurt, halk kütüphanesindeki eksiklikleri bir bir tamamladıklarını söyledi.
1982’de açılan kütüphaneye Yasemin Koç’un ismini verdiklerini anımsatan Kurt, “Yasemin Koç ve eşi Ethem Koç’u 1999 yılındaki depremde kaybettik. Meclis kararı alarak geçtiğimiz aylarda kütüphanenin adını değiştirdik. Arkasından da tadilat çalışmalarına başladık. Kütüphaneyi adeta baştan yaratarak halkımızın kullanımına açıyoruz” dedi.
Kurt, çalışmalarda sona gelindiğini belirterek “Kütüphanemiz okulların açılması ile birlikte resmen faaliyete geçecek. Kütüphanemizde birkaç eksik gördük. Bunları da en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi. Kütüphaneye öğrencilerin kullanabilmeleri için bilgisayar alacaklarını, bazı sosyal sorumluluk projeleri yapacaklarını kaydeden Avni Kurt, vatandaşlardan da destek istedi. Kurt, şöyle konuştu:
“Kütüphanemizle ilgili bir kitap bağış kampanyası başlattık. Vatandaşlarımızdan kütüphanemize kitap bağışlamalarını istiyoruz. Gelecek nesillerin temellerini sağlam atabilmek adına kütüphanemiz ne kadar zengin olursa o kadar fayda sağlar. Okulların açılmasının ardından da kütüphanemizin açılışını yapacağız”
Editör: TE Bilişim