Yalova Gençlik Merkezi, "Geçmişini lafla değil, harfle öğren" sloganı ile Osmanlıca Kursu başlattı. Kayıtları devam eden kurs gençlerden büyük ilgi görüyor. 
Gençler tarihlerini öğrenmeye ata dili olan Osmanlıca'yı öğrenerek başlıyor. Bu kapsamda Yalova Gençlik Merkezi'de "Geçmişini lafla değil, harfle öğren" sloganı ile Osmanlıca Kursu başlattı. Gençler kursa yoğun ilgi gösteriyor. Ücretsiz olan bu kurs hakkında bilgi veren Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gül ise, "Gençlerimiz tarihlerini öğrenmeye çok istekliler. Bunu yapmaya da Osmanlıca öğrenerek başlıyorlar. Hayrat Vakfı ile birlikte düzenlediğimiz bu kurs tamamen ücretsiz. Ancak sınırlı sayıda kursiyer alabiliyoruz. 18 Ocak 2016 tarihine kadar kursa katılmak isteyenler başvuru yapabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak olan başvuruları ise kabul edemeyeceğiz. Osmanlıca Kursu'nun tamamlanması sonrasında kursiyerlerimize sertifika da vereceğiz. Şu ana kadar kursa gösterilen ilgiden son derece memnunuz" diye konuştu. 
Ücretsiz olarak başlatılan Osmanlıca Kursu'ndan faydalanacak olan kursiyerler ise Yalova Gençlik Merkezi yetkililerine teşekkür ederek, "Bu kurs sayesinde önce ata dilimiz olan Osmanlıca'yı ardından da Osmanlı kaynaklarından tarihimizi öğreneceğiz. Bu halkın tarihini iyi bilmesi, İngilizceye gösterdiği önem kadar kendine has dil olan Osmanlıca'yı öğrenmeye de önem vermesi gereklidir. Tarihini bilmeyen bir millet ayakta duramaz. Bunda da en büyük sorumluluk biz gençlere düşüyor. Osmanlıca kursu açarak bu imkanı bize sunan Gençlik Merkezimize teşekkür ederiz" dediler. 
Editör: TE Bilişim