Müzik ve Kişisel Gelişim Derneği Neşe-i Muhabbet Korosu tarafından RDKM'de gerçekleştirilen, "Sıra Gecesi" adlı konser Urfa ve yöresi türküleri ile göz doldurdu. Yöresel kıyafetlerle sahne alan koro elemanları, sahnenin ortasında yoğrulan Çiğ Köfte ilse izleyenleri adete Urfa'ya götürdü.
Şanlı Urfa'nın kültürünü, Yalova'ya taşımayı hedefleyen, "Sıra Gecesi" adlı konser RDKM'de gerçekleştirildi. Konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Tamamı dolan salondakilerin alkışları ile sahneye gelen Müzik ve Kişisel Gelişim Derneği Neşe-i Muhabbet Korosu sadece Urfa'nın müziklerini değil, Sıra Gecelerinin tüm özelliklerini de sahneye taşıdı. Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan koro elemanları bir birinden güzel şarkıları izleyenler için seslendirdiler. Gecenin en ilginç anı ise sahnenin ortasında konser boyunca çiğ köfte yoğrulması oldu. Amaçlarının ülkemizin zenginlikleri arasında müstesna bir yeri olan, "Urfa Sıra Geceleri"ni Yalova'ya taşımak olduğunu belirten Müzik ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Suat Yılmaz, "Urfa'mız tarihi kadar kültürel zenginlikleri ile de ön planda olan bir il. Yalova'da da çok sayıda Urfalı vatandaşımız bulunuyor. Burada hem onların kültürleri ile yeniden buluşmalarını sağlamak hem de Yalovalılara bu kültürü bir kere daha anlatmak istedik. Konserin gördüğü ilgi de bizi son derece memnun etti" dedi.
Gecede çalan şarkılar eşliğinde vatandaşlar da halaylar çekmeyi ihmal etmediler. Renkli görüntülere sahne olan konser gece geç vakitlerde sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim