Yalovalı okurlar popüler yazarların kitaplarına ilgi gösteriyor. Tanınmış ve popülerliği yüksek yazarların kitaplarının her dönem ilgi gördüğünü belirten Yalova Reem Kitabevi İnternet Kafe işletmecisi Resul Avcı, “Popüler kişilerin kitapları Yalova’da da büyük ilgi görüyor ve çıktığı anda tükeniyor” diye konuştu.
Yalova’da üniversitelilerin gelmesi ile birlikte kitap satışlarının da büyük oranda artış gösterdiğini belirten Reem Kitabevi işletmecisi Resul Avcı, “Kitap satışları üniversitenin eğitime başlaması ile büyük oranda artış gösterdi. Popüler yazarlara ilgi büyük… Şu anda en çok satanlar listesinde zaman zaman değişiklik gösterse de ilk sıralarda yerli yazarlar yer alıyor. Yerli yazarların yanı sıra bazı yabancı kitaplar da ilgi görüyor. Son çıkan kitaplardan Kahraman Tazeoğlu’nun ‘Mor’¸ Ayşe Kulin’in ‘Kanadı Kırık Kuşlar’, Yılmaz Özdil’in ‘Adam’  kitapları en çok satanlar sıralamasında başı çeken eserler arasında yer alıyor.  Ayrıca yabancı yazarlardan Sarah Jio’nun Kelebek Adası adlı kitabı da Yalovalı yazarların en çok ilgi gösterdiği kitapların başında geliyor” diye konuştu.

Reem Kitabevi işletmecisi Resul Avcı, Türk ve Dünya Edebiyatının klasik eserlerine ilginin ise hiç azalmadığını söyledi. Avcı, Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna ve Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar gibi eserlerin her zaman ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim