Kültür sanat etkinlikleri 11 Ocak-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamına önümüzdeki haftadan itibaren her Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamı Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlenecek.

Ocak

Etkinlikler 11 Ocak Cuma günü düzenlenecek Necip Fazıl gecesiyle başlayacak. Etkinlikte ünlü şairin birbirinden güzel şiirleri seslendirilecek. 12 Ocak Cumartesi günü ise “Sonbaharı Beklerken” adlı oyun sahnelenecek. Yönetmenliğini Naşit Özcan’ın yaptığı, “Sonbaharı Beklerken” oyununun başrolünde ünlü tiyatrocu Çolpan İlhan var. 13 Ocak Pazar günü ise Yalova Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Konseri verecek. 19 Ocak Cumartesi de Üstün Dökmen Yalova’da “Küçük Şeyler” adlı oyunu sahnelenecek. 26 Ocak Cumartesi günü Kayra Şenocak, Özgül Kavruk, Seçkin, Ercü Turan ve Zeynep Aydemir’in rol aldığı “Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden” adlı oyun Yalovalı tiyatro severlerle bululacak. 27 Ocak Pazar da Yalova Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Konseri verecek.

Şubat

Şubat ayındaki etkinlikler 1 Şubat Cuma günü Bursa Devlet Senfoni Orkestrası tarafından verilecek konserle başlayacak. 2 Şubat Cumartesi günü ise Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok ve Suna Keskin’in rol aldığı romantik komedi; “Aşka 103 Adım” beğeniye sunulacak. 9 Şubat Cumartesi de “Westminster Otelinde Komik Bir Gece” oyunu izleyicilerle buluşacak. Oyunda, Nuri Gökaşan, Orhan Aydın, Hakan Akın, Fatma Toptaş, Kemal Erdurak, Şenol Önder ,Deniz Değirmenci, Aykut Ünal, Burcu Barutçuoğlu,Tanya rol alıyor. 10 Şubat Pazar günü de “Mesnevi Geceleri” adlı şiir gecesi yapılacak. 16 Şubat Cumartesi Yalovalılar “Yeni Yasaklar” oyununu izleme imkanı bulacak. Oyunda İlhan Daner, Kayra Şenocak, Okan Sağlam, İdil Vural, Ferhat Uçar, İzzet Başlak, Burcu Akyürek, Senem Gündüz, Duygu Kaya, Taner Karahancı, Cansu Demirci ve Rabia Tutal rol alıyor. 17 Şubat Pazar günü de Yalova Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Konseri ile bir kez daha Yalovalılarla buluşacak.

23 Şubat Cumartesi “Püf Noktası” adlı oyun Yalova’ya gelecek. 24 Şubat Pazar günü de Türk Sanat Müziği Konseri verilecek.

Mart Dolu Dizgin

Mart ayı Yalova’da en yoğun ay olarak geçecek. Etkinlikler 2 Mart Cumartesi günü Süheyl ve Behzat Uygur’un başrolünü aldığı “Hasta Etme Adamı” adlı oyun ile başlayacak. 8 Mart Cuma da Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Emanetçi” adlı oyun izleyicilerle buluşacak. 9 Mart Cumartesi daha önce sinema filmi çekilen "Süt Kardeşler" adlı filminin Püren Prodüksiyon Özel tiyatro ile tiyatroya uyarlanmış hali olan "Alo Orası Tımarhane mi?" isimli oyun sahnelenecek. 11 Mart Pazartesi ise “Safahat’dan Damlalar” adlı Mehmet Akif Ersoy’u anma proframı gerçekleştirilecek. 16 Mart Cumartesi de “Bi Oyun Varmış” oyun Yalovalılarla buluşacak. 17 Mart Pazar da “Çanakkale Günlüğü” adlı söyleşi gerçekleştirilecek. 18 Mart Pazartesi “Mehtaran Konseri” ile devam edecek etkinlikler 23-28 Mart arası aralıksız sürecek.

23 Mart Cumartesi “Üç Gün” isimli oyun sahnelenecek. 24 Mart Pazar günü Yalova Türk Halk Müziği Konseri ile kulakların pası silinecek. Erkan Can, Cem Davran, Şebnem Bozoklu’nun rol aldığı “Bezirgan” ise 25 Mart Pazartesi sahnede olacak. 26 Mart Salı da Ömer Polat, Turgay Tanülkü, Serdar Kamalıoğlu’nun oynadığı “İntifada” tiyatro severlerle buluşacak. 27 Mart Çarşamba Tiyatro “Nafile Dünya” ile tiyatro şöleni devam edecek. 28 Mart Perşembe de Sunay Akın’la “Söz Gösterisi” yapılacak. Ayın etkinlikleri 31 Mart’aki Türk Halk Müziği Konseri ile son bulacak.

Nisan

Nisan ayında ise 17 Nisan Çarşamba günü Kutlu Doğum Programı yapılacak. 21 Nisan Pazar da Halk Müziği Ses Yarışması Final Konseri gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilişim