Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin’in Atatürk anıtına çelenk sunduğu törende, esnaf oda ve birliklerinin başkanları da hazır bulundu. Buradaki programın ardından Vali Vekili Atilla Selami Abban ziyaret edildi. Abban, “Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle kurulan ve bugünkü esnaf ve odalarının temelini teşkil eden ahilik kurumu, bu milletin en önemli değerlerinden birisidir. Ülkemiz ve ilimizde bütün esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutlarım” dedi.

YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise, “Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan ahilik teşkilatı, günümüz esnaf ve sanatkarları için sosyal bir miras, bir rehberdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi olarak Ahilik Haftası dolayısıyla bütün esnaf ve sanatkarlarımızı kutlarım” dedi.

  Yalova’da yılın ahisi seçilen Rüştü Kesici’ye teşekkür belgesi YESOB Başkanı Hüseyin Çetin tarafından takdim edildi. Kesici, “Meslek hayatımda çok uzun yıllar harcadım. İşimi hep sevdim. Hep saygı duydum. Hep ahlaki kurallara bağlı kaldım. Çıraklar yetiştirip mesleğe hizmet ettim. Bundan sonrada böyle çalışacağım” dedi.

Kesici’ye ahilik cübbesini Vali Vekili Atilla Selami Abban giydirdi. Ahilik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim