Muhteşem gecede 1.Ramazan Etkinlikleri’ninaçılışı  Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Tunçbilek ve protokolün yanı sıra çok sayıda Çiftlikköylünün katılımıyla yapıldı.

Mehteran Takımından Kortej Yürüyüşü

Mehteran Takımı’nın marşlar eşliğinde Çiftlikköy Belediyesi önünden Atatürk Caddesi’ni geçerek Ramazan etkinliklerinin yapıldığı Mokamp alanına yaptığı kortej yürüyüşü ile etkinlikler start aldı. Hücum marşından, Genç Osman Marşına, Ceddin Deden’e kadar pek çok Mehteran marşını icra eden Mehteran ekinin gösterisi sonrasında etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Ecdadımız rahat uyusun. Bu eğlencelerin ilkini düzenledik. Bundan sonra inşallah geleneksel hale getireceğiz ve her sene yapacağız. Bundan sonra her yıl temmuzun birinde başlayıp, eylülün birinde bitecek şekilde etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Coşkun, “Çiftlikköy Bir Kültür Şehri Olacak”

Başkan Silpagar’ın ardından söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise Çiftlikköy’ün böylesine güzel etkinliklere susadığını ifade ederek, “Çiftlikköyümüzün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Ali Murat Silpagar’a, bu güzel etkinliği ilk Ramazan ayında başlatmasından dolayı ben kendisini tebrik ediyorum. Çiftlikköylüler susamışlardı böylesine taze, güzel, geleneğimizle, geçmişimizle günümüzü buluşturan etkinliklere. Bunları yaşatmak lazım. Sadece bir oruç tutma değildir gayemiz. Ramazan birbirini hatırlama ayıdır, dayanışma ayıdır, olanın olmayanı gözetme ayıdır. Bu güzelliklerin yanında eğlenceye de ihtiyacımız var, meşru olan herşeye ihtiyacımız var. Ramazanlarda geçmişte ortaoyunlarının ayrı bir yeri vardır, HacıvatKaragöz’lerin ayrı bir yeri vardır. Başkanımız inanıyor ve biliyorum ki, Çiftlikköy’ü adeta bir kültür merkezi, bölgenin örnek gösterilecek bir yeri haline getirecektir. Bize aşıkları, kabaklıları seyrettirecektir. Bizi kültürümüzü hatırlatan bu güzellikleri inşallah bizlere taşıyacaktır” dedi.

Vali Civelek, “Çiftlikköylülerle Beraber Olmaktan Mutluyum”

Yalova Valisi Esengül Civelek ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çiftlikköy Belediye Başkanlığınca düzenlenen Ramazan etkinlikleri programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor, Ramazan’ınızı tebrik ediyorum. Ramazan’ın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayır, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Bereket, rahmet, mağfiret, Kur’an ayı Ramazan’ın manevi değerlerini ve güzelliklerini dolu dolu, doyasıya yaşamak, vatandaşlarımızla bütünleşmek, kaynaşmak, bir olmak, beraber olmak ve değerlerimizi genç nesillere aktarmak için bu tür etkinlikleri mükemmel bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Dolayısıyla bu etkinliği gerçekleştiren Çiftlikköy Belediye Başkanımızı kutluyor, teşekkür ediyor, daha nice Ramazanlar diliyorum.”

Çiftlikköy Kafkaslarından Muhteşem Gösteri

Konuşmaların sonrasında Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği dans ekibi sahne aldı. Çeşitli Kafkas danslarını başarıyla icra eden grubun dansları ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Kafkas gösterisi sonrasında sahne alan Türk Sanat Müziği’nin duayen isimlerinden Zekai Tunca ise şarkılarıyla ve esprili sahnesiyle dinleyenleri mest etti. “Rüyalarım Olmasa”, “Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam” olmasa gibi milyonların diline pelesenk olmuş şarkılarını izleyicilerin arasında söyleyen Tunca’ya muhteşem konserin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından çiçek takdim edildi.

Final Gecesi Şahsenem’le

Başkan Silpagar, Ramazan etkinliklerinin finalini Şahsenem’le yapacaklarını belirterek, “Şahsenem’le 29 Temmuz’da final yapıyoruz. 2-3 Ağustos’ta Fevziye Köyü’nde 106 yıllık Kırkpınar güreşlerinin davetlisiyiz. Bu seneki Fevziye güreşlerinin ağası seçildik, orada olacağız. Akabinde 10 Ağustos’tan sonra bir hafta sürecek büyük şenliklerimiz başlayacak” diye konuştu. Renkli görüntülere sahne olan Çiftlikköy 1.Ramazan Etkinlikleri Açılış gecesi, geceyi renklendiren havai fişek gösterileriyle son buldu.

 

Editör: TE Bilişim