Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ev sahipliği yaparken, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülver, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, siyasetçiler, protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı kokteylin açılış konuşmasını Başkan Silpagar yaptı.

Silpagar, “2015 Engellileri İçin Hizmet Yılı Olacak”

Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Başkan Silpagar, 2015’in engelli vatandaşlar için bir hizmet yılı olacağını belirterek, “2015 yılı itibariyle engellilerle ilgili etkinliklerimiz sadece kokteyl ve ağaç dikimiyle kalmayacak.  Cuma günü hep beraber Yalovamızın plakası olan 77'ye atıfla 177+ diyerek engellilerimiz için ağaç dikme etkinliği gerçekleştireceğiz.Bunu geleneksel hale getireceğiz. Engelsiz kafe, engelsiz park, engelsiz kumsal adı altında sahilimizde bir kompleks oluşturacağız. Yarın itibariyle yapacağımız protokolle engelli kardeşlerimiz indirimli şekilde minibüslerden yararlanacaklar. Yani 2015'ten itibaren engelli vatandaşlarımız için hizmet yılı olacak” diye konuştu.

“Engelli Projeleri İçin Tekliflere Açığız”

Engelli ailelerinden ve Çiftlikköylülerden gelecek olan tekliflere açık olduklarını ifade eden Başkan Silpagar,“Mesela bir rehabilitasyon merkezi düşünüyoruz, otistik çocuklar için eğitim merkezi düşünüyoruz. Eğer bunlarla ilgili projeleriniz varsa bunları getirin, hep beraber hayata geçirelim. Bunları yapıp sizlere hediye edelim. Lütfen sadece belediyeye bırakmayalım, el birliğiyle bu işleri çözelim. Ben Ali Murat Silpagar olarak her zaman yanınızda olacağım. İnşallah bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum, desteklerinizi bekliyorum.Tüm engelli bireylerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sevgiyle, saygıyla onları kucaklıyorum” dedi.

Ardından söz alan Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut ise engellilerin topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla devletin yaptığı hamleleri dile getirerek, “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak engelli vatandaşlarımızın topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla devletimiz bütün varıyla yoğuyla çalışıyor. Şunu aklımızdan hiç çıkarmayalım, bütün insanlık bir engelli adayı. Hepimizin dünya engelliler günü kutluyorum” diye konuştu.

Engelli Öğrencilerin Gösterisi Beğenildi

Yalova Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.Kademe öğrencilerinin tiyatro gösterisiyle renklenen kokteylde engelli öğrencilerin gösterisi ilgiyle izlendi. Öğrenciler daha sonra vurmalı çalgılardan oluşan müzik aletleriyle mini bir konser sahneledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere katkı sağlayan Ak Parti Eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İşadamları Yüksel Ayaz, Gürkan Aydoğan, İrfan Ocak, Ahmet Tuncer Sarıaslan ve Ahmet Sülükoğlu’na Başkan Silpagar, Kaymakam Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çiftlikköy’de 5 Aralık Cuma günü öğleden sonra Çiftlikköy GSD Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ile Eski Mezarlık arasında kalan arazide engelliler hatıra fidanlığı için fidan dikimi etkinliği gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim