Muharrem İnce mesajında şu sözlere yer verdi;  "23 Nisan, vatanı işgal edilerek paylaşılmak istenen,  onuru ayaklar altına alınmaya çalışılan bir ulusun Kuvay-i Milliye ruhuyla yeniden ayağa kalkmasının öncü kuruluşu olan Büyük Millet Meclisinin açılış günüdür. Ve bugünü ulusça Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin güvencesi, teminatı. Bizim, bizlerden öncekilerden aldığımız aydınlık yoldaki koşu bayrağı, yarın onların ellerinde olacak. O nedenle çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı ihmal etme, öteleme, görmezlikten gelme hakkımız bulunmuyor. Bu gerçeğe rağmen bu konuda ülke olarak iyi bir sınav verdiğimiz söylenemez. Şu rakamlar 2013 yılana ilişkin devletin resmi rakamlarıdır.

•6-17 yaş grubunda bulunan 15 milyon 247 bin çocuktan 893 bini çalışma hayatında bulunuyor. Yüzde 5,9’luk bu kesimin 614 binini erkek, 279 binini ise kız çocukları oluşturuyor.

•Çalışan çocuklardan yüzde 50,17’si yani 448 bini okula devam etmiyor.

•6-14 yaş arası çocukların çalıştırılması yasak olmasına rağmen iş hayatındaki 292 bin çocuk bu yaş grubunda yer alıyor.

•6-14 yaş grubunda olup da çalışan çocukların yüzde 20’si zorunlu eğitimi terk etmiş durumda.

•15-17 yaş grubundaki çocukların da yüzde 66’sı orta öğrenime devam etmiyor.

•Ortaokul çağındaki çocukların yüzde 2,47’si yani 117 bin 480 öğrenci okulu terk etti.

•Türkiye’de tutuklu çocuk sayısı bin 354’ken hükümlü çocuk sayısı 429.

Bu rakamlara yansımayan, bizlerin hemen her gün medya kuruluşlarından izlediğimiz olaylarda çocuklarımızın nasıl korunaksız kaldığını kanıtlamakta. Bu gerçeklerden daha vahim olanı Devletin çocuklarına, gençlerine, yurttaşlarına karşı her türlü şiddeti kullanıyor olması ve Berkin Elvan örneğinde olduğu gibi çocuklarını öldürmekten kaçınmamasıdır. Üstelik bu çağ dışı, akıl dışı anlayışın savunuluyor olması gelecekteki tehlikenin de ipuçlarını vermektedir.

Dileğim bu kötü tablonun yok edilmesi, çocuklarımızın özgürce büyüyebileceği, kendi geleceklerini özgürce kurabilecekleri yarınların yaratılmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta çocuklarımızın olmak üzere herkesin Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum"

Editör: TE Bilişim