Alanya’da yapılan ve 14 kategoride gerçekleştirilen 680 yarışmacının katıldığı ulusal yemek yarışmasında ekip arkadaşı Ercan Kılınç ile Yalova’ya toplam beş madalya kazandırdıklarını belirten Şef Aşçı Hakan Engin, “Yarışmaya kuzu ve tavuk kategorisinde katıldık. Kuzu etinden yaptığımız ‘pirzola kulesi’ adını verdiğimiz yemek, yarışmada gümüş madalyayla ödüllendirildi. Tavuk kategorisinde ise pastırmalı tavuk sarma ile merit madalya aldık”  diye konuştu.

Daha önce katıldıkları yemek yarışmalarında Yalova’ya kişisel olarak 13 madalya kazandırdıklarını belirten şef aşçı Hakan Engin, yarışmalar için maddi destek bulamamaktan yakındı. Yalovalılar’ın  Yalova’nın tanıtımı açısından kendilerine destekte bulunmalarını isteyen Şef Aşçı Hakan Engin, “Yalovamız’a bu başarıları getirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sponsorluk desteği olursa Yalova’nın adını daha büyük başarılarla duyurmak arzusundayız” diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda İstanbul’da yapılacak Uluslararası Gastronomi Yarışması’nda Yalova’yı temsil etmeye hazırlandıklarını belirten 18 yıllık aşçı Hakan Engin, Yalova’ya özgü bir yemekle yarışmaya katılma hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim