Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Salman mesajında şu cümlelere yer verdi; “Bundan 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile birlikte millet egemenliği resmen hayata geçmiş oldu. Bu önemli gün Büyük Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilerek daha da anlam kazandı.

23 Nisan yalnızca millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza değil, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, aynı zamanda çocuklara olan sevgisinin ve güveninin en üst seviyede olduğunu bizlere ispat etmiştir. Bizlerde tıpkı onun yaptığı gibi geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkarak, onların bilinçli birer nesil olarak yetişmeleri için özen göstereceğiz.

Egemenliğin millette olduğu bir ülkede yaşadığımız halde ne yazık ki yaşanılan seçim sürecinde ve sonrasında aslında durumun hiçte böyle olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişeceğine inancım ve güvenim tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş, meclisin açılışında katkısı bulunan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

 

Editör: TE Bilişim