Akrilik Bazlı kompozit, ileri malzeme ve teknoloji üreticileri bir dernek kurulmuş ve bu dernek Akrilik Bazlı elyaf ve Kompozit ürünleri ileri teknolojik malzemeler ihtisas Islah Organize Sanayi Bölgesi için bir proje hazırlamış. Proje için Çevresel Etki değerlendirmesi için bakanlığa başvuruda bulunmuş.
Eeee, ne var bunda diyeceksiniz. Daha kolay anlamanıza yardımcı olayım.
Aksa, Dow-Aksa, Akkim ve Ersur fabrikalarının sınırları ile kendilerine ait parsellerinde içinde bulunduğu 1.130.000 metrekarelik bir alanı Islah adı altında OSB'ne çevirmek istenmektedir. Büyük çoğunluğu adı geçen firmalara ait olan OSB içinde başka bir sanayicinin ya da sanayinin yer alması mümkün değil. Zaten vaziyet planına baktığınızda sınırlar öyle çizilmiş ki neyi ıslah etmeye çalıştıklarını bile görüyorsunuz.
69 yılından bu yana üretim yapan fabrikalarımızın alanını kapsıyor plan. 
Peki Neden?
Neden böyle bir OSB'ne ihtiyaç duyuluyor? Mesela yıllardır Aksa'nın başını ağrıtan Sağlık Koruma Bandı meselesinden kurtulmak için mi acaba? Ya da bizim bilmediğimiz başka sıkıntılı pozisyonlarımı var, bu sanayicilerimizin. 
Bana samimi gelmiyor bu proje. Siz yıllardır bölgede kimyasal üretim yapıyorsunuz, yanı başınızda da yıllardır tarımsal üretim yapılıyor. Karşımıza da labirent çizer gibi bir plan çıkıyor. 
Savunmanın hemen Karbon Elyaf'tan başlayacağını da çok iyi biliyorum. Zira termik santral kurulurken aynı masalı dinlemiştik, hep beraber o kadar karşı çıkan oldu. İmzalar toplandı da ne oldu?
Koca bir hiç!
Karbon Elyafından üretilecek ürünlerin bir kısmının Yalovalı işadamı ve yatırımcı tarafından üretilmesi için bir önceki Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın bir önerisi olmuştu. Gelin, Bilişim OSB'nin kapsamını genişletelim siz bu projeye sahip çıkın bizde destekleyelim demişti. Madem Yalova'ya faydalı bir iş düşündünüz niye kabul etmediniz?
Yani, derdiniz OSB kurmak değildi. Ve siz yine kolay yolu seçecek, tedarikçilerinizi bu projeye karşı çıkacakların üzerine salacak, bunlar sanayi düşmanı, yatırım karşıtı kıt kafalılar diyeceksiniz. 
Siz güçlü sermayesiniz ve hep haklı çıkacaksınız. Zaten Yalova'yı ve Yalova'da yaşayan insanları da pek umursadığınız yok ya neyse. Film vizyona girdi, bakalım senaryo beğenilecek mi?
Efendim, Yalova'mızın güzide basın-yayın kuruluşları epey fazladır. Bazıları kafaları estiğinde ortaya çıkar, bazıları parayı bulduğunda. Son dönemde bazıları Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesini pek sever oldu. 
Beyler; bilmiyorsanız yazayım. O projede Sayın Bakan, rant kokusu alıyoruz diye birilerini pek fırçaladı. Çiftlikköy Belediyesi o işin içinden niye çekilsin, ilçesinde kurulacak istihdam yapısını neden itelesin, ona da mı kafanız basmıyor.
Azıcık soruşturun yahu! Yoksa işinize mi gelmiyor!