Bölge Finalinden Dereceyle Döndüler Bölge Finalinden Dereceyle Döndüler

Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyumun açılış oturumuna Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı sempozyumun açılış konuşmasında oryantalizmin önemine vurgu yaparak, sempozyumun oryantalizm konusunda derinlemesine bir anlayış geliştirmek ve Edward W. Said'in düşüncelerini yeniden değerlendirmek için çok değerli bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ayrıca, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oryantalizmin günümüz dünyasındaki etkilerini anlamak ve eleştirmek için bir araya gelmenin önemini vurguladı. Rektörümüz, açılış konuşmasının ardından değerli konuşmacılara ve sponsor firmalara hediye ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Açılış konuşmasının ardından konferansı için kürsüye gelen Prof. Dr. Cemil Aydın, konuşmasında oryantalizmin küresel siyaset üzerindeki etkilerini derinlemesine inceleyerek, bu konunun tarihsel ve siyasi bağlamını aydınlattı. Aydın, oryantalizmin sadece bir akademik çalışma alanı olmanın ötesinde, küresel güç ilişkilerinin ve emperyalizmin bir yansıması olduğunu vurguladı ve bu düşünce tarzının nasıl kültürel ve politik süreçleri şekillendirdiğini anlamak için eleştirel bir bakış açısının gerekliliğine dikkat çekti.

Sempozyumun 1. Oturumunda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın oturum başkanlığında Post-oryantalizm ve İslam konusu işlendi. Prof. Dr. Yücel Bulut’un “Oryantalizm ve Sonrası” ve “Prof. Dr. Merdan Güneş’in “Oryantalizm ve İslam Algısı” sunumları ile öğle öncesi oturumu sona erdi. Program 2 Kasım 2023 tarihine kadar çeşitli oturumlarla devam edecek.

yalova-universite-sempozyum-uluslararası-oryantalizm-akademisyen (4)yalova-universite-sempozyum-uluslararası-oryantalizm-akademisyen (3)yalova-universite-sempozyum-uluslararası-oryantalizm-akademisyen (1)

Editör: Arda Yavuz