Yalova Sağlık İl Müdürlüğü halkın diyabet konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bir konferans gerçekleştirecek. Konferansta alanında uzmanlaşmış doktorlar, diyabet hakkında katılımcılara bilgiler aktaracaklar.
Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)'de bir konferans düzenleyecek. Konferansa alanında uzman bir çok isim de katılarak hastalık hakkında önemli bilgiler aktaracaklar. 14 Kasım 2017 Salı günü saat 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan konferansta, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Müge Özcan: Diyabet Nedir? , Nefroloji Uzmanı Dr. Özgür Akın: Oto Diyabetik Nefropati, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüzeyin Onur Gülseren: Diyabetik Retinopati, Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Şen: Diyabetik Nöropati, Diyabet Eğitim Hemşiresi Derya Taşçı: Diyabette Genel Sağlık Önerileri ve Diyabet Diyetisyeni Mert Aşit ise Diyabette Beslenme ve Doğru Bilinen Yanlışlar konulu sunumlar gerçekleştirecekler.
Yalova Sağlık İl Müdürü Hakan Sezen diyabetin dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek bu anlamda gerçekleşen bu konferansa tüm Yalovalıları davet etti. Sezen, "Bu hastalık hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursak, korunmamız ya da hastalığın etkilerinden en az etkilenmemiz mümkün olacaktır" diye konuştu.
14 Kasım 2017 Salı günü saat 14:00-16:00 saatleri arasında RDKM'de gerçekleşecek konferans sonrasında ise katılımcılara ücretsiz, "Diyabet Riski" taraması gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim