Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Sağlıklı Kentler Birliği’nin İstanbul’da gerçekleştirilen Çevreci Tesis Ödülleri 2015 ödül töreninde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu ile Yalova’da yapılması planlanan 400 yataklı hastane süreci hakkında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Salman, Bakan Müezzinoğlu'nun hastanenin mutlaka yapılacağını vurgulaması sonrasında Aralık ayı Belediye Meclisinde Sağlık Tesis Alanının 1000’lik ve 5000’lik planlara işleneceğini dile getirdi. 
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında görüşen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 400 yataklı hastane ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu’na Yalova Belediyesi’nin üzerine düşen görevin son adımını bu ayki mecliste atılacağını söyleyen Başkan Salman; “Bakanlık nezdinde üst ölçekli plana Sağlık Tesis Alanı olarak işlendi. Bu ayki Belediye Meclisinde de biz 1000’lik ve 5000’lik planlara işleyeceğiz. Bundan sonraki süreç artık bakanlıkta. En kısa sürede 400 yataklı hastanenin yapımını bekliyoruz” dedi. 
Bakan Müezzinoğlu’ndan hastane yapımının en kısa zamanda başlaması için söz alan Başkan Salman; “Kentimiz böyle bir sağlık tesisini hak ediyor. Bunun yapılması için Bakanlıkla, Milletvekillerimizle, Valimizle sürekli diyalog halindeyim. Hastanenin yapımı için belediye olarak biz üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Konun sonun kadar takipçisi olacağız. İnşallah en kısa sürede hastanenin startını vereceğiz” diye konuştu.     
Editör: TE Bilişim