Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, iki ay içerisinde 'Kök Hücre Nakli' olması gereken 11 yaşındaki minik yavrunun ailesiyle bir araya geldi. “Büyük Yalova Ailesinin minik bir bireyinin bizlerin manevi desteğine ihtiyacı var” diyen Başkan Salman; “Onun eski sağlığına kavuşabilmesi için tüm hemşehrilerimin gerekli desteği sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Lösemi hastalığı tedavisi gören ve 2 ay içerisinde Ankara’da ilik nakli yapılacak olan 11 yaşındaki minik yavru için Kök Hücre Bağışı yapılması gerekiyor. Konu ile ilgili olarak aileyle görüşen Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bazen maddiyat, manevi destekten çok çok daha önemli oluyor. Şimdi öyle bir durumdayız. 11 yaşında minik bir yavrumuzun bizlerin desteğine ihtiyacı var. 2 ay gibi kısa bir zamanımız var. Her dakikanın, her saniyenin önemi büyük. Kök hücre bağışında bulunacak bağışçılara ihtiyaç var. Yalova Kapalı Pazaryeri karşısında bulunan prefabrik Kızılay Kan Merkezi’ne bağış yapılması gerekmekte. Bağış yapacak Yalovalıların Kan Merkezi’ne gittiğinde “Kök Hücre Bağışçısı” olmak istediklerini belirtmeleri yeterli. Kan Merkezi ramazan dolayısı ile akşam 18.30 ile gece 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Doku uygunluğu testi için sadece 3 Tüp kan verilmesi yeterli. Eğer doku uygunluğu sağlanırsa daha sonra bağışçıya haber verilmekte, yapılan sağlık kontrollerinden sonra koldan steril bir iğne yardımı ile alınan kandan kök hücre elde edilmekte. Biz zor zamanlarda bir araya gelip kenetlenmeyi, zorlukları birlikte aşmayı çok iyi bilen büyük bir aileyiz. Ailemizin minik bir bireyi olan yavrumuzun bizlere ihtiyacı var. Onu eski sağlığına kavuşturabilmek için, tüm Yalovalıları 11 yaşındaki bu yavrumuza hayat vermek üzere Kızılay Kan Merkezi’ne başvurmaya davet ediyorum” dedi. 
Bu işlemlerden dolayı bağışçıdan herhangi bir ücret alınmamakta. Bağışçının günlük hayatını etkileyecek bir durum da söz konusu değil. 18-50 yaş arasında Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, kronik hastalığı bulunmayan, kanser, AIDS tanısı konulmamış herkes kan örneği verebilir.
Editör: TE Bilişim