Sağlık Bakanlığı’nın hedefleri yükseltmesi ile birlikte bu yıl Yalova Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışlarının da düşük kaldığını belirten Yalova Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ondur, Güney Marmara illerinden takviye aldıklarını söyledi.

Bu yıl kan  bağışlarında hedefin 11 bin 500’e yükseltildiğini şu ana kadar toplanan kan bağışlarının ise 9 bin üniteye yaklaştığını belirten Yalova Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ondur, “Geçtiğimiz yıl 8600 ünite kan bağışı almıştık. Bu yıl artış var, ancak hedef yükseltildiği için Türkiye ortalamasının altında kaldık. Zaman zaman Balıkesir gibi Güney Marmara illerinden takviye almak zorunda kalıyoruz. Yazlıkçı nüfusun da kentten ayrılmaya başlaması ile birlikte kan bağışında da azalmalar oluyor. Özellikle negatif kan gruplarında sorun yaşıyoruz. Kan grupları negatif olan sağlıklı ve duyarlı Yalovalıları kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz. Kan verdiğimizde başımıza bir şey gelir mi diye tereddüt edenler daha önce hiç kan bağışında bulunmamış olanlar dilerlerse gelip Kızılay Kan Merkezi’nden bilgi alabilirler, vatandaşlarımızı kan bağışı konuşunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yalova Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Sanem Ondur, Güney Marmara illerini dolaşan ve iki gündür Yalova’da kan bağışlarını alan Kızılay Kan Bağış tırının bugün de Gazipaşa Caddesi lunapark yanında kan bağışlarını almayı sürdüreceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim