Yalova Doğa Okulları öğrencilerine yönelik sağlık seminerlerine devam ediliyor. Bu kapsamda öğrencilere gripten korunma yolları ve bunda hijyenin önemi anlatıldı.
Yalova Doğa Okulları öğrencilerinin sağlık konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına seminerler gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Okulda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erdem Gürel , "Gripten Korunma Yolları Ve Hijyen" konulu bir seminer gerçekleştirdi. Sunumlar ve videolarla desteklenen seminerde gripten korunma yolları ve bunda hijyenin önemine vurgu yapıldı. Uzm. Dr. Erdem Gürel Gribin toplu yaşam alanlarında solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunu söyledi. Gürel seminerde öğrencilere şu bilgileri aktardı, "Virüs öksürmeyle veya öksürürken elimizi ağzımıza götürüp sonrasında biriyle tokalaştığımızda da bulaşabilir. Yine yüzeylere dokunup başka birileri bu alanlara dokunduğu zaman da virüs bulaşmakta. Bu nedenle iki şey çok önemli. Bunlardan birisi hasta kişilerin ya evlerinde olmaları ya da dışarı çıkarken maske takmaları ve yüzeylere dokunduktan sonra mutlaka ellerini yıkamaları gerekli. Bu her iki yöntem de korunma bakımından çok büyük önem arz etmekte"

Uzm. Dr. Gürel, herkesin kişisel temizliği ile yapabildiği ölçüde çevre temizliğini gerçekleştirmesi durumunda birçok hastalığın önlenebileceğini de belirterek, özellikle soğuk algınlığı, grip ve nezle olan kişilerin kalabalık ortama girmemesinin hastalığın bulaşmasını önleyeceğini ifade etti.
Seminer sonrasında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erdem Gürel'e verdiği seminerden dolayı çiçek sunuldu. 

Editör: TE Bilişim