Saadet Partisi (SP) Yalova İl Teşkilatı düzenlediği programla milletvekili adaylarını tanıttı. SP Yalova Milletvekili adayları Mustafa Balta ve Doğan Doğru, iktidar ve muhalefet partilerinin iktidarı kurmayarak bu ülkeye nasıl ihanet ettiklerini herkese anlatacaklarını söylediler. 
SP Yalova İl Başkanlığında düzenlenen aday tanıtım programı SP Yalova il Başkanı Celal Korkmaz'ın konuşması ile başladı. Korkmaz konuşmasında, "Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor. Başarılar diliyorum. En hayırlı sonucu rabbim onlara nasip etsin. Biz Saadet Partisi olarak yine meydanlardayız. Bugün hiç bir partinin ülke millet kaygısı yok. Hepsinin tek kaygısı partisinin oyunun düşmemesi. MHP sandık açıldı, 'Ben iktidar olmayacağım' dedi.  O aksam piyasalar allak bullak oldu. Vatandaş sana bu hizmete hizmet görevi verdi. Ama onlar particilik oynamayı tercih ettiler. Bu ülkenin kayıplarının vebali de bu 550 milletvekilinin sırtındadır. İttifakla ilgili ise Ak Parti'den gelen teklif sonrasında görüşmeler yapıldı. Biz görüşlerimizi ortaya koyduk. Ak Parti önce kabul etti sonra vaz geçti. Biz bu ittifaktan vazgeçmedik" dedi. 
Ardından söz alan SP 2. sıra milletvekili adayı Doğan Doğru ise konuşmasında, "Partililerimizin ve genel merkezimizin teveccühü ile milletvekili adayı gösterildim. Bundan son derece onurlu ve gururluyum. Ülkemiz yanıyor. Çözüm süreci dediler, ülke bu hale geldi. Birileri hükümet kurmaktan kaçtı. Halkımıza kendilerini nasıl kandırdıklarını anlatacağız" diye konuştu. 
SP Yalova Milletvekili 1. sıra adayı Mustafa Balta ise erken seçim kararının Türkiye'deki siyasetçiler tarafından alınmadığını iddia etti. Balta konuşmasında, "1 Kasım'da Türkiye seçime gidiyor ama bu seçime ülkemizin siyasetçileri karar vermedi. Bu seçim başka yerden organize edilmiştir. 7 Haziran seçiminden hemen sonra Cumhurbaşkanı çıkıp erken seçim var dedi. Çünkü ona öyle emir verildi. MHP hemen tavrını koydu. Sanki bu ülkeye ceza vermek için partilerinin başına geçtiler. 1 Hafta sonra da CHP erken seçim demeye başladı. Biz hükümeti kurmayan bu partilerin ülkeye nasıl ihanet ettiklerini herkese anlatacağız" şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından İl Başkanı Celal Korkmaz ve milletvekili adayları Mustafa Balta ile Doğan Doğru partilileri selamladılar. 
Editör: TE Bilişim