Yeni sezonda A ve B Gruplarında 8’er takım mücadele edecek ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar direkt olarak Süper Amatör Kümeye yükselecek. Üçüncü olan takımlar ise play-off maçı oynayacak ve kazanan ekipte adını SAL’a yazdırmayı başarmış olacak.

1.Amatör Küme A Grubunda Çalıca Gençlik, Yenimahallespor, Üvezpınarspor, Fıstıklı Gençlik, Demirspor, Sugören Gençlerbirliği, Çavuşçiftliği ve Safranspor mücadele edecek. B Grubunda ise Akköyspor, Taşköprüspor, Yeşilovaspor, Doğanspor, Armutlu Esnafspor, Koru Belediyespor, Koru Belediyespor, Esenköyspor ve Acarspor yer alıyor. 1. Amatör Kümede müsabakalar 22-23 Eylül tarihlerinde oynanacak müsabakalarla start alacak.

Futbol İl Temsilcisi Sultan Eyüboğlu,” 2018-2019 Futbol Sezonu Yalova Amatör Futbol Ligi 1.Amatör Kümenin fikstür ve kura çekimini ilgili kulüplerimizin değerli temsilcilerinin yoğun katılımı ile A.S.K.F Toplantı ve Eğitim Salonunda gerçekleştirdik. Kura çekimine ilgi alaka gösteren kulüp temsilcilerimize Futbol İl Temsilcisi olarak Tertip Komitesi adına teşekkür ederim. Yeni sezon tüm kulüplerimize hayırlı, uğurlu olsun. Başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim