Çiftlikköy ekibi Sultaniyespor daha önce ligden çekildiğini açıklayan Esnafspor yüzünden 3-0 hükmen galip sayıldı. Mavi Horozlar böylelikle puanını 17’ye çıkartarak düşme potasından uzaklaştı ve rahat nefes aldı.  Sultaniyespor önümüzdeki hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Çınarcık Belediyespor’u konuk edecek.

Altınova’ya büyük şok, Acarspor hükmen galip

9 Mart Pazar günü Ahmet Saraç sahasında oynanan müsabaka Acarspor’dan Erdal ve

Altınova Belediyespor’dan Mert ile Emre’nin attığı gollerle 2-2 sona ermişti. Karşılaşma sonrasında Sarı Lacivertli yönetimi Futbol Tertip Komitesine Altınova Belediyespor’un cezalı oyuncusu Harun Tunçbi’i oynadığı gerekçesiyle yaptığı başvuru karar bağlandı ve Acarspor hükmen 3-0 galip sayıldı.

Alınan karar ile ilgili açıklama yapan Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz, “Altınova Belediyespor futbolcusu Harun Tunçbir, 14.haftadaki Altınova Belediyespor-Termal Belediyespor maçında kırmızı kart görmüş ve 2 müsabakadan men cezası almıştır. 15.haftada Altınova, ligden çekilen Esnafspor karşısında 3-0 hükmen galip sayılmıştır. Bu mücadelede zaten oynamadığı için dolayısıyla futbolcunun cezası, 16.haftadaki Çınarcık Belediyespor müsabakasıyla beraber başlar. Çınarcık’a karşı futbolcu, cezalı olmasından dolayı forma giyemedi. Altınovalı futbolcu Harun Tunçbir, iki maç ceza almasından dolayı doğal olarak Acarspor karşısında da oynamaması gerekiyordu ancak futbolcu, sahada görev aldığından dolayı, Sarı Lacivertli kulüp Acarspor’un itirazı Tertip Komitesi’nde görüşülmüştür ve Altınova’nın 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.

 “Türkiye Futbol Federasyonu’nun talimatın 22/f bendine göre 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verilen Altınova Belediyespor’da futbolcu Harun Tunçbir ve yönetici Mustafa Yurt, Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim