Norveç’in Forde Kentinde düzenlenen Büyükler Halter Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan Sema Acartürk, ayağının tozuyla Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. Madalya koleksiyonuna gümüş madalya ekleyen Acartürk ve antrenörü Serdar Keserci, Şanlı bayrağımızı dalgalandırmak dolayı duydukları gururu dile getirdiler.
Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli sporcusu Sema Acartürk; ’Bu başarı tek başına kazanılmış bir başarı değildir, zorlu antrenmanlarda bana hep destek olan antrenörüm Serdar Keserci’ye, bu yolda maddi manevi yanımızda  olan Sayın Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’ya ve en büyük desteği veren İl Müdürüm Metin Kaplan’a çok teşekkür ederim’’ dedi. 
Sema Acartürk’ü elde ettiği başarıdan ötürü kutlayan Kaplan, Yalova'da 1 yıllık bir geçmişi olan Halter sporunda elde edilen ulusal ve uluslararsı başarıların çok sevindirici. Disiplinli çalışmanın ve başarma inancının Avrupa ikinciliğini kazanan sporcumuz Sema Acartürk’ü ve antrenörü Serdar Keserci’yi tebrik ediyorum. Yalova'nın gururu olan Sema Acartürk'ün Olimpiyat Oyunlarında dereceye girmesini umut ediyorum” diyerek sözlerine nokta koydu.  
Sema Acartürk'ün diğer dereceleri;
Gençler ve 23 yaş altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda Yalova adına yarışan Sema Acartürk, koparmada 75, silkmede ise 95 kilo toplamda da 170 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu ve Yalova’ya Halter branşında ilk altın madalyayı kazandırdı. 
25-28 Nisan tarihlerinde Denizli'de yapılan Halter Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü haltercisi Sema Acartürk, 58 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.
23 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda 53 kiloda koparmada 80 kilo silkmede 103 kilo toplamda ise 183 kilo kaldırarak 2 altın ve bir gümüş madalyanın sahibi olmuştu.
Editör: TE Bilişim