Yeşilovaspor, Demirspor, Akköyspor, Acarspor ve Nijerya ekibi Ekimogun Sport’un 2 takımıyla mücadele ettiği ve yaklaşık 15 gün süren şampiyona Atatürk Stadyumunda oynanan final maçı ve ödül töreni ile son buldu. Organizasyon boyunca bütün takımlar özveri ile mücadele ederken genç kadrosuyla turnuvada yer alan Acarspor ise averaj farkıyla finale çıkamamanın üzüntüsünü yaşarken yeni sezon öncesinde ise mücadelesiyle rakiplerine gözdağı verdi.

Turan Çağlar, Osman Yılmaz ve Enver Doğruyol’un organize ettiği “Akköylü Pilot” futbol turnuvası Yeşilovaspor ve Ekimogun Sport A takımı arasında oynanan final maçıyla son buldu. Yalova Atatürk Stadyumunda oynanan final maçının normal süresi 1-1 sona ererken şampiyonu penaltı atışları belirledi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Nijerya ekibi 18. Dakikada golü bularak 1-0 öne geçerken, kalan bölümde başka gol olmadı. İkinci yarıda ise her iki takımda özverili mücadele ortaya koydular. Geride olan Yeşilovaspor son 10 dakikalık bölümde etkili oldu.Turan Çağlar’ın ekibi uzatma dakikalarında Yeşilovaspor’dan İbrahim Hakkı Sakarya yaşanan karanbolde topu ağlarla buluşturarak skoru 1-1’e getirdi. Son düdük sonrasında penaltı atışlarına geçildi. Rakibinin 2 penaltı kaçırması sonucunda Ekimogun Sport A takımı karşılaşmayı 5-3 kazanarak şampiyon oldu.

Ödül töreninde en centilmen oyuncu seçilen Acarspor’dan 2004 doğumlu Çağatay Tütüncü’nün hasta olması nedeniyle Taha Demirel Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul’un elinden aldı.   İkincilik kupasını ise Yeşilovaspor’a FİFA Afrika Sorumlusu ve FİFA Menajeri Taye Abe Oreoluwa takdim etti. Şampiyonluğu kazanan Ekimogun Sport A takımı ise kupasını merhum Latif Tuncer Berkit’in oğlu Cem Berkit verdi.

Yalova ASKF Başkan Yardımcısı ve Akköyspor Başkanı Enver Doğruyol,” Akköyspor’un ve Yalova futbolunun değeri pilot lakaplı Latif Tuncer Berkit anısına düzenlediğimiz turnuvamız sona erdi. Kupa töreninde aramızda olan oğlu Cem Berkit’e teşekkür ediyorum. Bu turnuvada güzel emekler var. Futbolun güzellikleri var. Şampiyon olan Ekimogun Sport A takımına ve ikinci olan Yeşilovaspor’u tebrik ediyorum. Ayrıca en centilmen sporcu seçilen Acarspor’dan kardeşimi de kutluyorum. Yalova’da değerlerimizi yaşatma adına bu tip turnuvalar düzenlemeye elbirliği ile devam edeceğiz. Bizlere destek veren Yalova Belediyesi’ne, Yalova ASKF’ye, İl Hakem Kurulu’na, antrenörlerimize, futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim