“Leventspor”

Altınova Belediyespor ligin 12. Haftasında İstanbul’da karşılaşacağı Leventspor transfer döneminde hareketli günler geçirmesinin yanı sıra yaptığı hazırlık maçları ile de lige hazırlanıyor. Leventspor’da yaşanan en son gelişme ise son 3 sezondur İstanbul ekibinin formasını terleten, 1988 doğumlu sol kanat oyuncusu Muhammet Ali Kara ile yollarını ayırması oldu. Bunun yanı sıra Kırmızı Siyahlı ekipmasör olarak 1993 doğumlu Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim hayatını sürdüren Yusuf Çelen ile anlaştı. Genç masör takımıyla birlikte iş başı yaparak göreve başladı.

Bölgesel Amatör Lig 9.Grup’ta mücadele edecek olan Leventspor son oynadığı hazırlık maçında İstanbul Süper Amatör Lig 6.Grup temsilcisi Ortaköyspor, Beşiktaş Belediyesi Çilekli Stadı’nda karşı karşıya geldi. Kırmızı siyahlılar 3-0 önde götürdüğü maçın 65.ve 89.dakikasında kalesinde 2 gol görse de maçı 3-2 kazanmayı bildi. Bölgesel Amatör Lig 9.Grup’ta mücadele edecek olan LeventsporGeçtiğimiz sezon Büyükçekmece Belediyespor’da forma giyen, PTT 1.Lig’de 33 maçı, 2.Lig’de 66, 3.Lig’de de 80 kez forma giyen ve çeşitli kategorilerde 8 kez milli formayı giyen Muhammet Kaya, 2011 yılında kırmızı siyahlılara katılan ve 2 sezon forma giydikten sonra Alibeyköyspor ile Kozlu Belediyespor formalarını giyen Ümit Murat Gültaş’la yeniden anlaşmaya vardı. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Leventspor’da son 2 sezondur kırmızı siyahlı formayı giyen savunma oyuncusu Talip Kaplan ile yeniden anlaşmaya varıldı. 1.90 boyundaki 1992 doğumlu stoper, yeni sezonla birlikte kırmızı siyahlı formayla 3.sezonunu yaşayacak. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Leventspor, dış transferde Büyükçekmece Belediyespor’dan kaleci Onur Okan Topaloğlu’nun ardından geçtiğimiz sezon Çıksalınspor ve Patnos Gençlikspor formalarını giyen Ramazan Demir kırmızı siyahlıların kalesini koruyacak. Geçtiğimiz sezon Çatalcaspor ile 3.Lig’e yükselme sevinci yaşayan, 1992 doğumlu savunma oyuncusu Musa Demir’de bu sezon Leventspor formasını terletecek.

Kırmızı siyahlılar, geçtiğimiz yıl Çatalcaspor’un 3.Lig’e yükselme maçındaki tek golü kaydeden ve 27 maçta forma giyip, 11 gol kaydeden kanat futbolcusu Osman Altunbulak’la anlaşırken, Mustafa Akar, Yusuf Oturak, Onur Okan, Fatih Gonca, Mesut Gönül, Ömer Kesici, Ali Cem Gönek, Murat Yıldırım, Sacit Serkan Erok ve Can Emre Kaplanoğlu ile anlaşırken teknik direktörlük görevine ise Yıldırım Tükenmez getirdi.

“İFA”

Leventspor’un ardından mercek altına aldığımız bir diğer İstanbul ekibi ise İFA oldu. Sarı Yeşilli temsilcimiz Altınova Belediyespor İFA ile 9. Haftada İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Teknik Direktörlüğünü Oğuz Karakaya’nın yaptığı ekip yeni sezon hazırlıkları Bolu’da kamp yaparak sürdürüyor.

İFA Bolu’da bulunduğu süre içerisinde 3. Ligin iddialı ekiplerinden Denizli Büyükşehir Belediye Spor ile karşı karşıya gelen İfa Spor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. İFA Spor’un ikinci rakibi ise BAL 8. Grup ekiplerinden Manisa Büyükşehir BelediyeSpor oldu. Karşılaşmaya baskılı başlayan ve maçın kontrolünü elinde bulunduran İFA Spor, bu karşılaşmada sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılmasını bildi.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İFA Spor, yine BAL ekiplerinden Velimeşe ile karşı karşıya geldi. Oynadığı futbolla izleyenleri de etkilemeyi başaran kırmızı yeşilliler bu mücadelede de 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Transfer döneminde ise İstanbul ekibi geçtiğimiz sezon Nişantaşı’nın kalesini koruyan Seyitcan Kılıç ile geçtiğimiz sezon Küçükköyspor forması altında başarılı maçlar çıkartan sol kanat oyuncusu Cihan Boral ile Edirnespor Gençlik’de forma giyen orta saha Mustafa Kurtay, İnegöl Gençlergücü’nden forvet Ömer Şugüneş, Yeniköyspor’dan kaleci Uğur Araz, Esenyurt İncirtepespor’dan forvet Yalçın Ak, Arnavutköy Belediyespor’dan orta saha Furkan Organ ve Albayrakspor’dan sol bek Erdi Kenan’ı kadrosuna kattı.

“Yenibosnaspor”

2013-2014 sezonunda Yalovaspor ve Armutlu Belediyespor’un rakibi olan Yenibosnaspor bu sezon ise Altınova Belediyespor’un rakibi olacak. Temsilcimiz Sarı Siyahlı ekip ile ligin 2. Haftada Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadında karşı karşıya gelecek. Yenibosnaspor lig hazırlıklarını İstanbul’da sürdürürken, Süper Amatör Lig 1.Grup ekiplerinden Kocasinanspor’un karşı karşıya geldiği hazırlık maçı golsüz sona erdi. Bahçelievler İl Özel İdare Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada her iki takımda gol pozisyonları buldu ama değerlendiremedi. Yenibosna temsilcisi ikinci yarıda kadronun büyük bir bölümünü değiştirdi. Sarı Siyahlılar transfer döneminde ise Büyükçekmece Belediyespor’da forma giyen santrafor Oğulcan Ahmet Erdul, geçtiğimiz sezon Büyükçekmece Belediyespor’da 23 maçta forma giyen Özgür Şengüler, Sarı siyahlılar, Halide Edip Adıvarspor takımının kaptanlarından Emin Çelik’i ve Engin Yıldız’dan sonra Halide Edip Adıvarspor’un kalecisi Özgür Solak ve forveti Halil İbrahim Alan’ın yanı sıra Nişantaşı’ndan Emrah Açil, Çine Madranspor’dan stoper İdris Yalçın ve Osmaniyespor 2011 takımının kalecisi Altay Kartal’ı kadrosuna attı.

Sultanbeyli Belediyespor”

Altınova Belediyespor’un bir diğer İstanbullu rakibi Sultanbeyli Belediyespor’u mercek altına aldık. 2014-2015 sezonuna İstanbul ekibi iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Altınova ve Sultanbeyli ise ligde 5. Haftada İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Sultanbeyli Belediyespor 31 Ağustos Pazar günü Bolu’ya hareket ederek yaklaşık 10 gün boyunca burada çalışmalarını sürdürecek. İstanbul’da yaptığı hazırlık maçlarında ise Sultanbeyli ekibi Süper Amatör Lig 2. Grubun güçlü takımlarından Alibeyköyspor’la

1-1 berabere kalırken lige hazır bir görüntü sergilemedi. Yeşil Beyazlılar kendi evinde ağırladığı

1.Amatör Lig 13.Grup ekiplerinden Anadolu Hisarıspor’u 6-0 mağlup etmeyi başardı. Transfer döneminde ise Sultanbeyli Belediyespor son olarak geçtiğimiz yıl 3.Lig ekiplerinden Kemer Tekiorvaspor’da forma giyen kaleci İbrahim Baş ile geçtiğimiz yıl yeşil beyazlı takımın formasını giyen 15 gün önce Nilüferspor ile profesyonel sözleşmeye imza atan Erol Durbakan’ı transfer etti. Sultanbeyli Geçen sene TFF 3.Ligde Çıksalınspor forması ile 32 maçta oynayan ve 3 gol atma başarısı gösteren tecrübeli orta saha oyuncusu Okan Karabıyık ile sözleşme imzaladı. Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Sultanbeyli Belediyespor, dış transferde MODAFEN takımının kaptanı ve defansının sigortası Celal Emiştekinkaraca’yı renklerine bağladı. İstanbul temsilcisi Bucaspor altyapısında yetişen, Somasporda oynayan 1987 doğumlu kanat oyuncusu Cemal Elver, Modafenspor’dan sol bek-sağ bek ve stoper oynayabilen 1983 doğumlu Celal Emiştekinkaraca, Büyükçekmecespor’dan santrafor oynayan 1985 doğumlu Çağrı Şimşek, Yeni Kırşehirspordan santrafor ve kanat oynayabilen 1989 doğumlu Selman Yıldız, Bartınspordan 1988 doğumlu kaleci Ayhan Öztürk ile anlaşma sağlayarak kadrosunu güçlendirdi.

“Modafenspor”

2011 yılında kurulan Modafenspor başarı basamaklarını bir bir atlarken 2014-2015 sezonunda ise Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta Altınova Belediyespor’un rakibi oldu. İki ekip 8. Haftada Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadında  kozlarını paylaşacaklar. Lig hazırlıkları kapsamında Modafenspor geçtiğimiz günlerde Sakaryaspor’a 3-0 mağlup oldu.

Editör: TE Bilişim