Antrenörlere eğitimi TFF Antrenör Eğiticisi ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Tuna Güneysu verirken ASKF İl Başkanı Harun Keser, Futbol İl Temsilcisi Hamdi Yılmaz, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şube Başkanı Sefa Demir, Futbol Saha Komiserleri Derneği Yalova Şube Başkanı Şaban Ok ve Yalova’da görev yapan antrenörlerin tamamı seminere katıldılar.

Yalova Belediyesi’nin destek verdiği  TÜFAD Yalova Şubesi tarafından merhum Erdoğan Aksoy anısına düzenlenen Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri, Raif Dinçkök Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 1998 yılından bu yana 2 senede bir yapılan ve bu yıl 8.’si düzenlenen seminerde TFF Antrenör Eğitimcisi ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Tuna Güneysu’nun eğitim verdi.

Geliştirme semineri öncesinde Fedai Aksoy’un imzasını taşıyan Altyapı Saha İçi Uygulamalar, Kuvvet, Sürat, Dayanıklılık ve Koordinasyon Drilleri isimli kitapçık ve DVD’ler antrenörlere  dağıtıldı.

Seminere başlamadan Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’a, Yalova Belediyesi Spor Koordinatörü Cengiz Karoğlu’na, TFF Antrenör Eğiticisi Tuna Güneysu’ya ve İl Okul Futbol Koordinatörü İşcan Avşar’a desteklerinden ötürü TÜFAD Şube Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi erildi.

Seminere katılan tüm antrenörlere teşekkür eden TÜFAD Yalova Şubesi Başkanı Mütahir Özliman, “TÜFAD olarak 2 yılda bir organize ettiğimiz gelişim seminerinin bu yıl 8.’ni düzenliyoruz. Bu toplantılar Türkiye’nin 54 ilinde yapılıyor. Yalova’da görev yapan antrenörlerimizin dışında İstanbul ve Bursa illerinden de hocalarımız seminerimize katıldı. Merhum Erdoğan Aksoy anısına düzenlediğimiz gelişim seminerine katılan antrenörlerimiz 2 yıl çalışma iznine sahip oluyorlar. Çok özel mazereti olanlar dışında seminere katılım göstermeyenler 2 yıl boyunca antrenör olarak görev yapamıyor. TFF Antrenör Eğitimcimiz Tuna Güneysu tarafından verilen gelişim seminerimizin antrenörlerimiz açısından büyük fayda sağlayacağına inanıyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seminere düzenlememizde bizlere katkıda bulunanlara da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zorunlu Bölgesel Gelişim Seminerinde TFF Antrenör Eğitimcisi Tuna Güneysu Yalovalı antrenörlere İletişim, UEFA Kursları ve Antrenör Lisans Kursları, Oyuncu İzleme ve Yetenek Tespiti ile Antrenman Planlaması konularında ders verdi.

 

Editör: TE Bilişim