Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası 24 Haziran 2 temmuz 2015 tarihleri arasında Konya Rixos Otelde 687 sporcunun katılımı ile yapıldı.
Şampiyona sonunda Türkiye toplam 7 altın 11 gümüş, 7 bronz ve 1 takım birinciliği kazanarak aldığı 26 madalya ile birinci olurken Rusya ikinci Azerbaycan ise üçüncü oldu. Türkiye kafilesinde Yalova Belediyespor'dan 13 sporcu ilimizi temsil ederken, sporcularımız kendilerinden çok daha deneyimli olan sporculara karşı olağan üstü maçlar aldılar.
Yalova Belediyesporlu Seline Demirağ, 15 yaş bayanlar kategorisinde 5.5 puan alarak eş puan ile Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası dördüncüsü olurken, 15 yaş genel kategoride 5.5 puan alan Eray Şat eş puan ile Ayrupa Okullar  dokuzuncusu 11 yaş bayanlarda Gülce Nehir Kara ise 5.5 puan ile eş puanla Avrupa Okullar dokuzuncusu oldu.
Sporcuları yarıştıklar yaş kategorilerine göre ayırdığımızda Eray Şat 14 yaş da eş puan ile 4 cü Gülce Nhir kara ise eş puanla ile 3 cü oldular.
Yalova Belediye spor Satranç Takımı sorumlusu Abdurahman Baltacı," Konya'da alınan sonuçlardan oldukça memnunuz. Yalova Belediye spor olarak hedeflerinin 23-30 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılavak Türkiye Kulüpler Şampiyonasında ilk 6'ya kalmaktır.  Özelikle takımın genç ve 16 yaş altı masalarında mücadele edecek sporcuların performanslarının her gün daha da yukarı cıktı. Kendilerine her konuda destek olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediyespor Kulübü başkanı Resul Kocaağa ya teşekkür ederek hedeflerinin Yalovayı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.  

Editör: TE Bilişim