Turnuvaya 2 sporcu ile katıldıklarını belirten Aydın 46 Kiloda Ensari Mengüverdi 2. Turda, madalya için büyük şans tanınan 32. 5 kiloda mücadele eden Yunus Emre Yılmaz ise çeyrek finalde Karslı rakibine yenilerek elendiğini dile getirdi.

Büyük umutlarla Sinop’ta mücadele verdiklerini ifade eden 32. 5 kiloda mücadele eden Yunus Emre Yılmaz’ın madalya kazanması gerektiğini ancak ringde hakemlere yenildiklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Boks Federasyonu'nca Sinop'ta gerçekleştirilen ve 49 ilden 352 sporcunun katıldığı Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası tamamlandı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan final müsabakalarıyla sona eren şampiyonada dereceye giren sporculara Sinop Valisi Ahmet Cengiz tarafından madalyaları verildi. Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Yalova Belediyesi adına 32. 5 kiloda Yunus Emre Yılmaz ve 46 kiloda ise Ensari Mengüverdi mücadele etti.

32. 5 kiloda mücadele eden Yunus Emre Yılmaz ilk turda Erzincanlı rakibini 11-3 ile geçti. İkinci turda Kırıkkaleli rakibiyle başa baş mücadele eden Yunus Emre bu turu da 8-5 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde Karslı rakibi ile karşılaşan Yunus Emre Yılmaz 9-8 önde iken hakem kararı ile yenildi ve çeyrek finalde elendi.

46 kiloda mücadele eden Ensari Mengüverdi ise ilk turu bay geçti. İkinci turda Sakaryalı rakibi ile mücadele eden Ensari rakibine 6-3 yenilerek şampiyonaya 2 turda veda etmiş oldu.

 

Editör: TE Bilişim