Eylül yada ekim ayında başlaması planlanan BAL’da 160 takımın katılım başvurusu yapma hakkı bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezonda takımlardan katılım payı olarak 22 Bin TL’lik teminat alacak. Yeni sezonda ilimizi Bölgesel Amatör Ligde Altınova Belediyespor ve Kadıköyspor temsil edecek. Her iki temsilcimizde 13 Temmuza kadar açıklanan katılım şartlarına uyarak başvurularını Türkiye Futbol Federasyonu’na yapacak.

TFF uygunluk kriterleri arasında kulübün yönetim kurulu kararının bir suretinin alınacağı belgelerin yansıra; antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılacak soyunma odası, hakem odası ve sahanın nizami boyutlarına bakılacak. Doğal çim uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu bir başka kuruma ait sahanın tahsisine ilişkin belge gerekiyor.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’ne katılma hakkı olan kulüpler 22 bin TL’lik teminatı bankaya nakit olarak yatırmaları gerekiyor. Bankadan alınacak dekont da TFF’ye gönderilecek. BAL’a katılma hakkını elde eden kulüp bu hakkını kullanmak istemezse, aynı sezon ilinin en üst yerel ligine katılacak. BAL’a katılacağını bildirip fikstüre dahil olan kulüplerin, lig başlamadan önce veya başladıktan sonra ligden çekilmesi ya da çıkarılması halinde yatırılan teminat da yanacak. Bölgesel Ligde gruplar ve fikstürün yer alacağı yeni sezon kura çekimi de katılacak takımların kesinleşmesinin ardından yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim