Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyetleri içerisinde yer alan” 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası” 6-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.
Organizasyonda ilimizi 4 kulüpten 16 sporcu temsil ederken, tek madalya ise Ayşe Eylül Baygün’den geldi. İlk iki gün tatamiye çıkan sporcularımız madalya şansını yitirdi. Üçüncü ve son gün ise +59 kiloda mücadele eden Yalova Belediyespor’un sporcusu rakiplerini bir bir dize getirirken madalyayı ilimize getirdi.
+59’da birincilik Samsun’dan Bengüsü Yılmaz’a giderken, ikinciliği Ankara’dan Ekin Su Öner kazandı. Üçüncülüğü ise Yalova Belediyespor’dan Ayşe Eylül Baygün ve Diyarbakır’dan Befin Kardeşoğlu paylaştı.
Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa,” Sporcumuz Ayşe Eylül Baygün ve antrenörlerini kutluyorum. Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Son dönemde oldukça başarı kazandığımız taekwondo branşında Ayşe’nin başarısı örnek olacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilişim