Türkiye Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Yalova Group Belediyespor, iki yabancı oyuncusunu açıkladı.  Yalova ekibi yabancı tercihlerini Amerikalı oyuncular Aubrey Coleman ve Cinmeon Bowers‘tan yana kullandı.
Ülkemizde BEST Balıkesir ve Aliağa Petkim formaları giyen skorer guard ile kısa forvet pozisyonlarında görev yapabilen 1987 doğumlu ve 1.93 boyundaki Coleman son olarak Finlandiya’da Bisons takımında oynadı.
TBL’de 36 maça çıkıp ortalama 34 dakika sürede 20.5 sayı, 6.2 ribaund, 3.6 asist istatistiklerine ulaşmıştı. İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Fransa deneyimleri bulunan Amerikalı oyuncu, yeniden Yalova Group Belediyespor ile ülkemizde forma giyecek.
Temsilcimizin bir diğer transferi ise Auburn Tigers mezunu Cinmeon Bowers ise ilk Avrupa macerasını Türkiye’de yaşayacak. Uzun forvet ve pivot oynayabilen genç oyuncu geçtiğimiz sezon 10.5 sayı, 9.6 ribaund, 1.6 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelmesi beklenen Aubrey Coleman ve Cinmeon Bowers Yalova Group Belediyespor’a resmi imzayı attıktan sonra kampa katılacak.

Editör: TE Bilişim