Türkiye Basketbol Federasyonu’nun TBL’de eksilen takımların yerine alınması hususunda için yaptığı duyuru 29 Temmuz Cuma günü son bulacak. 
Türkiye Basketbol 2. Liginde ki temsilcimiz Yalova Belediyespor’un yanı sıra TB2L takımları Ormanspor ve Mersin BŞB’nin yanı sıra 2015-2016 sezonunda TBL’den düşen Adanaspor TBL’de mücadele etmek için başvuru yaptı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Basketbol Liginde mücadele etme hakkı bulunan ancak katılım için işlem yapmayan Denizli Basket ve Gediz Üniversitesi’nin yerine 2 takımı TBL’ye alacak.
Ayrıca Spor Toto Süper Ligde yer alan Gaziantep’in Royal Halı ile olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırmasıyla birlikte girişimde bulunmaması ve ligden çekilmesi ön görülürken, Antep’in yerine TBL’den Acıbadem’in süper lige alınması TBF’nin gündemine gelecek. 
Bu durum gerçekleşmesi halinde Türkiye Basketbol Federasyonu, TBL’ye 3 takım alacak. Bu takımların ise 29 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. 
Başvuru yapan takımlar arasında yer alan temsilcimiz Yalova Group Belediyespor’un TBF Başkanı Harun Erdenay ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile ikili ilişkilerinin iyi olması sonrasında bir üst lige alınmasında önemli rol oynaması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim