Yalova’yı satrançta başarıyla temsil eden Yalova Belediyespor 2 önemli ismi transfer etti. 16-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında  Konya Rixos Otelin ev sahipliğinde yapılacak Satranç 1. Liginde mücadele edecek olan temsilcimiz transferlerini tamamladı ve kampa girdi. Belediyespor bu sene ünvanlı sporcu A Milli takım Alt yapı antrenörlerinden olan Darrüşafaka’nın oyuncusu FM Serkan Yeke  ve genç yetenek Erkin Karaokçu'yu ODTÜ’den renklerine kattı.
 Transferlerle ilgili açıklama yapan Yalova Belediyespor satranç takımı menajeri Abdurahman Baltacı yapılan transferlerle amaçlarının ligde kalıcı olmak olduğunu bir çok takımın büyük bütçeler harcayarak yurt dışından 3’er sporcu aldıklarını kendilerinin sadece yerli sporcularla mücadele edeceklerini dile getirdi.
“Serkan Yeke Kimdir”
Milli oyuncu FM Serkan Yeke uzun bir süredir antrenörlük yapmaktadır.Yaklaşık 20 yıldır hem oyuncu olarak hemde antrenör olarak satrancın içindedir. 2002 yılında Can Arduman ile eş puanla Türkiye Şampiyonu olmuştur. 2008 yılında hem bireysel olarak hem de takım halinde NATO Şampiyonu olmuştur. Üç kez İstanbul Şampiyonu olmuştur. Birçok turnuvada derece elde etmiştir.
“Erkin Karaotçu kimdir”
1994 Bursa doğumlu olan Erkin Karaotçu, öğrenimine ODTÜ Moleküler Biyoloji ve genetik bölümünde devam etmektedir.2012 Türkiye Yaş gruplarında 18 yaşta Türkiye 5.cisi olarak Milli takıma girdi.2016 Uluslararası Troya Açık Satranç Turnuvasında 4.sü, 2015 Ankara Satranç İl Birincisi 2014 Türkiye Gençler 4.sü oldu

 

Editör: TE Bilişim