Mayıs ayı içerisine turnuvalara katılan demir yumruklar madalya koleksiyonlarını arttırdılar. Yalova Belediyespor Güreş Takımı sporcusu olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet Yılmaz, İstanbul’da 54 kulübün katıldığı 19 Mayıs Gençlik Kupası turnuvasında 50 kiloda ikincilik madalyasını boynuna taktı.  

Takımın bir diğer yetenekli boksörleri Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Yılmaz, 12 Mayıs’ta Gebze’de gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında alt minikler kategorisinde 31. kiloda birinci olurken, üst minikler kategorisinde ringe çıkan Yasin Aydın ise 37 kiloda ikincilik kürsüsünde yer aldı. Aynı turnuvada mücadele eden Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencisi Ensari Mengüverdi ise 44 kiloda ikinciliği elde etti.

Büyük atılım içinde olduklarını dile getiren Boks İl Temsilcisi ve Yalova Belediyespor Güreş Takımı antrenörü Fahrettin Aydın, “Mevcut imkanlarla boks organizasyonlarına hazırlanıyoruz ve elde ettiğimiz başarılar bizleri gururlandırıyor. Haftanın hemen her günü spor salonumuzda günde çift antrenman yaparak turnuvalara hazırlanıyoruz. Sporcumuz Yasin Aydın, 12-17 Haziran tarihleri arasında Kars’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında üst minikler kategorisinde ilimizi temsil edecek. Sinop’ta 25 Haziran’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında kulübümüzün bir diğer sporcuları Yunus Emre Yılmaz 31 kilo alt minikler kategorisi ve Ensari Mengüverdi ise 44 kiloda ringe çıkacak. İnşallah bu turnuvalardan en iyi derecelerle ayrılmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim