21-25 Mart 2018 tarihleri arasında yapılan şampiyonada 68 kiloda mücadele eden Milli sporcumuz finalde Rus güreşçiyi 4-1 yendi. Türk Güreş Milli takımları turnuvayı 5 altın, 3 gümüş ve 10 bronz madalya olmak üzere toplam 18 madalya ile tamamladı.

Hedefinin Rusya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak olduğunu dile getiren Buse Tosun, “ 56. Uluslararası Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvasına milli takım kamplarında yoğun antrenmanlar ile hazırlandık madalya alacağımıza inancımız tamdı çok şükür nasip oldu, başta hocalarıma, bize destek olan sponsorlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,” Burası bizim için Avrupa şampiyonasının provası niteliğini taşıyordu. Tüm sporcularımız olağanüstü bir mücadele örneği gösterdiler. 5 altın 3 gümüş ve 10 bronz olmak üzere turnuvayı 18 madalya ile tamamladık. Bu çok başarılı bir sonuç. Şimdi Türkiye’ye dönüyoruz. Sporcularımız Avrupa şampiyonası öncesinde son hazırlık dönemi için kampa girecekler. Burada ki müsabakalarda ki eksik yönlerimizi de tespit ettik. Bundan sonraki çalışmalarımızı bu doğrultuda yaparak Avrupa şampiyonasına en iyi şekilde gitmek istiyoruz. Ben burada mücadele eden tüm sporcu ve teknik heyetimizi kutluyor başarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim