2 sporcuyu Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul, Altınova Tersaneler Spor Kulübü Başkanı Sırrı Acar ve Antrenör Murat Gençtürk tebrik eden isimler arasında yer aldı.

İstanbul Bağcılar Spor salonunda düzenlenen ve 32 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun, Rus Khanum Velieva’yı 6-5, Aslı Tuğcu ise 65 kiloda İsveçli rakibi Moa Lena Maria Nygren’i 3-1 yenerek madalya kazanmıştı.

“2 sporcuyu kutluyorum”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,” U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 68 kilo da Avrupa Şampiyonu olan Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü sporcularımızdan Buse Tosun'u ve Avrupa üçüncüsü olan Aslı Tuğcu’yu kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

“Kızlarımızı tebrik ediyorum”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel,” 68 kiloda finalde Rus rakibini yenerek altın madalya kazanan Buse Tosun’u ve İsveçli rakibini mağlup ederek bronz madalya kazanan Aslı Tuğcu’yu tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Emeklerimizin karşılığını aldık”

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,”İlimize ve ülkemize kazandırılan atın ve bronz madalyanın gururunu yaşıyoruz. Emeklerimizin karşılığını aldık ve Türk bayrağını dalgalandırdık. Tarih yazmaya devam ediyoruz. Bu büyük başarıdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımızı tebrik edip, başarılarının devamını dilerim” dedi.
Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul,” Türkiye’de düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nden Buse Tosun 68 kiloda şampiyon, Aslı Tuğcu ise Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcularımızı ve emeği geçen yönetici ve antrenörleri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” diyerek sözlerini noktaladı.

“Sporcularımızla gurur duyuyoruz”

Altınova Tersaneler Spor Kulübü Başkanı Sırrı Acar,” Sporcularımız bizlerin gelecekte çok şeyler beklediği sporculardan. Onlarla gurur duyuyoruz. Şampiyonaya çok iyi hazırlanmışlardı çok şükür madalya nasip oldu. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim