Geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan 2. Amatör Küme A Grubu 9. Hafta müsabakalarında play off’u garantileyen Demirspor ile grupta orta sıralarda yer alan Tokmakspor karşı karşıya geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan ve 7 golün atıldığı karşılaşmayı Demirspor 25’te İlhami, 27’de Onur, 40’ta Kemal ve 53. Dakikada da penaltıdan Kamuran’ın golleriyle 4-3 kazanmasını bildi.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan zorlu müsabakaya iki takımda hızlı başlayarak ilk dakikalarda gol arayışı içerisine girdiler.  İlerleyen dakikalarda oyundaki etkisini arttıran ev sahibi takım Demirspor gol için Tokmakspor kalesine etkili ataklar geliştirmeye başladı. Müsabakada dakikalar 25’i gösterdiğinde Demirspor’dan İlhami topla buluştuğu noktada meşin yuvarlağı Tokmakspor ağlarını havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.  İlk golün avantajıyla oyunda kontrolü eline alan Kırmızı-Beyazlılar 2 dakika sonra rakip fileleri ikinci kez havalandırdı. 27. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında Onur, skoru 2-0’a taşıdı.  Üst üste bulduğu iki golle oyunun kontrolünü eline geçiren Demirspor Karşılaşmanın 40. dakikasında gelişen ev sahibi takımın atağında Kemal ile skoru 3-0’a getirdi.

farklı yenik duruma düşen konuk ekip Tokmakspor, karşılaşmanın 42. dakikasında ani geliştirdiği atakta Eşref’in attığı golle durumu 3-1 yaparak aradaki 2’ye indirirken ilk yarının da skorunu tayin etti.

Süperbetin class="MsoNormal">Karşılaşmanın ikinci yarısına Tokmakspor çok hızlı başladı. Mücadelenin 51. dakikasında gelişen konuk ekibin atağında ilk golün sahibi Eşref bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ve takımının ikinci golüne imzasını attı. Tokmakspor, Eşref’in golüyle farkı 1’e indirirken, Demirspor’un bu gole cevabı gecikmedi ve 2 dakika sonra geliştirdiği atakta penaltı kazandı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Kamuran, meşin yuvarlağı Tokmakspor fileleriyle buluşturarak skoru 4-2’ye getirdi ve aradaki farkı yeniden 2’ye çıkarttı. Golden sonra her iki takımda karşılıklı ataklar geliştirerek gol aradı. Müsabakanın son dakikalarında gelişen Tokmakspor atağında konuk ekip penaltı kazandı. Karşılaşmanın 88. dakikasında gelişen atakta kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Tokmakspor file bekçisi Volkan, meşin yuvarlağı Demirspor ağlarıyla buluşturarak durumu 4-3’e getirmesine karşın kalan dakikalarda başka gol olmayınca Demirspor 3 puanı alan takım oldu.

 

2.A.K.

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Engin Özgür***, Tolga Atasever***, Enes Ok***

Demirspor: Faruk***, Harun***, Cihat***, Tugay***, Kamuran***, Altan***, Efendi***, Kemal***, İlhami***, Onur***, M.Can***

Tokmakspor: Volkan**, Süleyman**, Eşref**, Yasin**, Hasan**, Selçuk**, Mehmet**, Özgür**, Murat**, Serdar**, Mustafa**

Goller: Dk.25 İlhami 1-0, Dk. 27 Onur 2-0, Dk. 40 Kemal 3-0, Dk. 42-51 Eşref 3-2, Dk. 53 Kamuran (Pen) 4-2, Dk. 88 Volkan (Pen) 4-3

 

Editör: TE Bilişim