İddiaya göre polis Yalovasporlu bir taraftarı gözaltına almak isterken, Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez devreye girdi. İki taraf arasında yaşanan tartışma büyüdü.

Polis taraftarlara copla müdahale ederken, taraftarlar ise taş atarak karşılık verdi.  Yalova Atatürk Stadyumu dışında çıkan olayda polis, taraftarları dağıtmak için copla müdahalede etti. Stat dışına çıkan taraftarlar ise polisin bu müdahalesine taş atarak karşılık verdi. Yalovaspor taraftarları, sonrasında olay yerinden uzaklaştı. Olay nedeniyle stadyuma çok sayıda polis sevk edildi. Geniş güvenlik önleminin alındığı olaylarda herhangi bir gözaltının olmadığı öğrenildi.

“Olaylara Taxi Gençlik’ten Kınama”

Pazar günü oynanan Yalova derbisi sonrasında çıkan olaylara Yalovaspor’un taraftar grubu Taxi Gençlik’ten kınama geldi. Taraftar grubundan yapılan açıklamada,” Geçtiğimiz Pazar günü Oynanan Yalovaspor- Armutlu Belediyespor müsabakası sonrasında

yaşanan olayları esefle kınıyoruz. Yalovaspor mağlup olmuş Maç bitmiş, herkes evinin yolunu tutmuş giderken, Taxi Gençlik taraftar grubuna saldıran Çevik Kuvvet Polislerinin neden ve ne maksatla bizlere saldırdığına anlam veremedik ve hala veremiyoruz. Evinin yolunu tutmuş olan yaşları daha 16-17 genç kardeşlerimize ve hatta kız kardeşlerimize ellerinde coplarla Allah ne verdiyse vuran bu zihniyette olan insanlar bizim nasıl can güvenliğimizi sağlayacak. Soruyoruz buradan başta valimize ve daha sonra sporu çok sevdiğini bildiğimiz Emniyet Müdürümüze maç bitti, Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez hata yapan ve polisin tuttuğu ve korkmuş olan bir kardeşimize sahip çıkma için, bırakın şimdilik ben size teslim edeceğim diyor. Ama orada bulunan bir Müdür yada Amir Yalovaspor başkanına kafa atıyor ve daha sonra Çevik Kuvvet ekibi sadece evlerine giden 16-17 yaşlarında ve hiçbir suçu olmayan gençlere saldırıyor. Soruyoruz, Kim Taş attı? Maçta olay oldu mu ? Saha dışında herhangi bir taşkınlık gördünüz mü?  Olmadı. Bunlardan bir bile maç sonu bizim açımızdan yaşanmadı.Bakın olayların bizzat içinde kaldık. Polis telsizlerinden yeter bırakın denmelerine rağmen, Çevik Kuvvet bu emri bile uygulamamış ve vurmaya devam etmiştir. Birilerinin bu davranışlarına dur demesi lazım” diyerek açıklamalarına son verdiler.

 

Editör: TE Bilişim