Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) ligin son haftasında ağırladığı İstanbul Engelli Yıldızlar’ı 20 sayı farkla 69-49 mağlup ederek ligi galibiyet ile noktaladı. Süper Ligde başarılı bir sezon geçiren Yalova Ortopedikler Spor Kulübü tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve ligi 5. sırada tamamlayarak play off’lara kaldı başarısı gösterdi.

. Yalova Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan’ın yanı sıra çok sayıda da izledi.

Play-off yolunda önemli müsabakaya temsilcimiz İlhan, Ahmet İkizoğlu, Ömer, Ahmet Mencik, Sami’den oluşan kadrosu ile çıktı.

Seyircisinin de desteği ile YOSK müsabakanın ilk çeyreğine çok iyi başlayarak, ilk 3 dakikayı 4-0’lık skorla geçti. Rakibi karşısında üstün oynayan temsilcimiz ilk çeyreği 11 sayı farkla 21-10 önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine konuk İstanbul Engelli Yıldızlar daha iyi başlayan taraf oldu. Başa baş geçen 2. Çeyreği 11-10’luk skorla Engelli Yıldızlar önde kapamasına karşın devreye temsilcimiz YOSK 31-21 önde girmeyi Tümbet başardı. Üçüncü periyotta yeniden oyun avantajını ele geçiren YOSK, bu çeyreği 15-10 önde tamamladı.

Farkı yakalayan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü son çeyrekte rahat bir oyun sergileyerek 4. Periyotu 23-18 önde tamamlarken müsabakayı da sayı farkla 69-49 kazanarak lige galibiyet ile noktaladı.

“Play-off heyecanı”

Ligi İstanbul Engelli Yıldız’lar galibiyeti ile noktalayan  YOSK puanını 25’e çıkardı ve normal sezonu 5. Sırada tamamladı. İlk 6 takımın play off’a gittiği Süper Lig’de lider Galatasaray ile ikinci sıradaki Beşiktaş, doğrudan final four’a kaldı. Bu iki takımın dışında sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kardemir Karabükspor, YOSK ve Karagücü de play off yarı final müsabakalarına yükselmeye hak kazandı. Bu dört takım, 11-13 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek mücadelelerde final four’a yükselebilme savaşı verecekler.

 

Salon: Yalova Atatürk Spor Salonu

Hakemler: Utku Ertan***, Çetin Yurdakul***, Mehmet Geç***

YOSK: İlhan***, Ahmet İkizoğlu***, Ömer Gürkan***, Ahmet Mencik***, Sami***(Bayram***, Eyüp***, Vedat***, Temel***)

İst. Engelli Yıldızlar: A. Yıldız**, Y. Çoruh**, M. Dinçol**, Z. Özbey**, M. Turan**(M. Çetin**)

Periyotlar: 1. Periyot 21-10 (YOSK), 2. Periyot 11-10 (İst. Engelli Yıldızlar), 3. Periyot 15-10 (YOSK), 4. Periyot 23-18 (YOSK)

Maç sonucu: 69-49 (YOSK)

 

Editör: TE Bilişim