Yalovaspor, Yalova’nın olduğunu sevinci ve hüznü hep birlikte yaşamak istediklerini belirten Başkan Tamer Erbul, “Sezon açılışımıza katılan eski başkanlarımıza, yöneticilerimize, eski sporcularımıza ve cefakar taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Davetiye konusunda yaşanan hatalar dolayısıyla da özür diliyorum. Artık sahip çıkmayanlara, yalandan destek verip ahkam kesenlere saygı duymuyorum. Başından beri Yalovaspor hepimizin dedim ve bu düşüncemi her yerde açıkladım, arkasında durdum.

En zor günde bizimde katkımız olur düşüncesiyle sahip çıkmaya çalıştım. Ama maalesef son derece anlamlı, duygulu ve sevdalı bir açılışa bile gölge düşürenler oldu. Niye Yalovaspor’un sevda yüklü olması işlerine gelmiyor. 50 kişi var dediler, sadece analar ve bacılardan oluşan topluluk tarihinde ilk defa bu kadar çoğunluktaydı. Eski sporcu ağabeylerimizi, kardeşlerimizi hatırladık. Hep birlikte yeni sporcu kardeşlerimizle kol kola Yalova’ya birliktelik mesajı verdik. İlk vergi, sigorta borç bildirgesi bana ve yönetim kurulumdan birkaç arkadaşıma geldi. Çoğunluk Tamer son başkan ihale ona kaldı biz kurtulduk derken, Yalovaspor’un geleceği konuşulmuyordu bile. Bu zor dönemi belediye başkanımız Yakup Bilgin Koçal ile paylaştım. Başından beri çok özverili bir sevda örneği gösterdi, kendisine teşekkür ediyorum.

Daha sonraki çalışmalarda sorunları paylaştığımız AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve CHP Milletvekili Muharrem İnce katkı sağladılar. Basında çıkan bazı açıklamalar ve eksik bilgiler bizleri son derece üzmüştür. Yalovaspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu olduğu unutulmamalıydı. Biz kimseden teşekkür beklemedik ve beklemiyoruz da. En doğru bilgi kulübümüzün kayıtlarıdır. Ali Demirhan kardeşim eski yönetici olmamasına, icralık bir sorumluluk yaşamamasına rağmen vergi ve sigorta borçları için 50 Bin TL, Vefa tişörtü için 1000 Dolar ve 2 Bin 500 TL katkıda bulunmuştur. Biz bunları unutursak ve kamuoyuyla paylaşmazsak bir daha bu kulübe katkı sağlayacak insanları bulamayız. Şinasi Bayrak ağabeyimle şahsi hiçbir dostluğum olmamasına rağmen, yaptıklarını inkar edersem vicdanım rahat etmez. Kendisini yeni tanımama rağmen kulübe yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Adem Gülsün her oluşumda vardı, iyi çalışmalar yaptı ve unutulmamalıydı.

Web sitemizde tüm listeyi birkaç gün içerisinde yayınlayacağım. Amacım Yalovaspor için var olanların unutulmaması. Herkesin bir değeri vardır. Yalovaspor, hak edenlere gereken ilgi ve değeri göstermediği için bu durumlara düşmüştür. Camiamızda çok isimsiz kahraman vardır. Yaptıkları hiçbir zaman gün yüzüne çıkmamıştır. Ben bu isimleri asla unutmayacağım ve insanlar yaşarken anılmalıdırlar. İlk olarak yönetim kurulumuzla belirleyeceğimiz bir tarihte bu kulübün kurulmasında büyük cesaret ve özveri gösteren rahmetli Ali Şener ve Hasan Behçet Bora büyüklerimin ailelerine plaket vereceğim. Tesislerimizin duvarlarına dev posterlerini asacağım.

Daha sonra kulübümüze alın terleriyle hizmet etmiş değerli sporcu ağabeylerimize ve kardeşlerimize sertifika vereceğim. Parasıyla değil ama yüreğiyle hizmet etmiş ama hiçbir zaman hatırlanmamış, aranmamış çok değerlerimiz var inanın hepsini bulup kamuoyunun önünde teşekkür edeceğim. Bir sandık kurmak en büyük amaçlarımdan biri. Kulübümüzde yetişip, çok iyi hizmet vermiş ama belli bir süre sonra ihtiyaç sahibi olmuş, rahatsızlanmış insanlarımızın 24 saat yanında olan bir sandık. Bu değerlere sahip çıkarsak işte o zaman büyük bir kulüp oluruz.

Unutanları, unutmak bundan sonra asli görevim olacaktır. Yalovaspor hepimizin.Gerekli yasal izinler alındıktan sonra, Yalovaspor Dergisi yayın hayatına girecek. YSK 1963 Store mağazamız en kısa zamanda taraftarlarımızın ve halkımızın hizmetinde olacaktır. Ayrıca 16 Kasım 2012 tarihinde Irak’ın Ramadi takımı ile Yalova’da hazırlık maçı oynayacağız. Bu müsabakaya tüm taraftarlarımızı davet ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim