Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Kupası’nda  mücadele edecek Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nde geri sayım başladı. YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç ve yönetim kurulu üyesi Ali Murat Mengüverdi, gelecek hafta yapılacak Willi Brinkmann kupası maçları öncesinde Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek bilgi verdi.
A Grubu’nda mücadele edecek YOSK, İspanya’dan Fundacion Grupo Norte, Beit-Halochem Haifa ve Rusya’dan BasKI Neva Star ile ilk iki için yarışacak. B Grubu’nda ise İsrail’den Ilan Ramat Gan, İspanya’dan ADM Econy Gran Canaria, İtalya’dan ASD Padova Millennium ve BKIS Nevsky Alliance gibi takımlar yer alıyor. İlimizi ve ülkemizi finallerde temsil edecek olan Yalova ekibi , A Grubu’ndaki ilk maçında 28 Nisan’da BasKI Neva Star ile oynayacak. Hemen ardından aynı gün Fundacion Grupo Norte ile karşılaşacak YOSK, 29 Nisan’da grubun son maçında Beit-Halochem Haifa karşısına çıkacak.
Görüşmede Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç, “ Süper ligin yanı sıra Avrupa kupası finallerinde de mücadele verecek YOSK’un rakipleri belli oldu. 28-30 Nisan tarihleri arasında ilimiz 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek finallere 8 takım katılacak. Ülkemizi ve ilimizi bu önemli şampiyonda YOSK temsil edecek. Önemli Şampiyonda bizlere her konuda destek olan başta Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk olmak üzere bizlere her konuda destek olan Sayın Valimize, Milletvekilimize, Belediye Başkanlarımıza, Özel İdareye, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına , Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve sponsorlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “ Ülkemizde daha önce 3 kez düzenlenen Tekerlekli Sandalye Avrupa Kupasına Yalova olarak 2016- 2017 yıllarında 2. Kez ev sahipliği yapmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Yalova Ortopedikler Spor Kulübüne ve tüm takımlara başarılar diliyorum. Ayrıca bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim