Karadağ'ın başkenti Podgorica kentinde düzenlenen ve toplam 9 ülkenin katıldığı 2017 Masa Tenisi U21 Balkan Şampiyonası’nda ferdi maçlarda beş birincilik, dört ikincilik ve beş üçüncülük elde eden Türkiye takım halinde, Sırbistan ve Romanya'nın önünde U21 Balkan Şampiyonu oldu.
Türkiye, takım müsabakalarında da hem Erkeklerde, hem bayanlarda U21 Balkan Şampiyonluğunu elde etmişti. 
Tek Erkeklerde Talha Yiğenler birinci, Yalovalı sporcular İbrahim Gündüz ikinci, Tugay Yılmaz üçüncü olurken, Tek Bayanlarda Özge Yılmaz ilk sırayı aldı. Yalova Belediyespor’un yıldız oyuncusu Ece Haraç ikinci, Betül Nur Kahraman ve Aybüke Öner ise üçüncü oldu.
Çift Erkeklerde Yalovalı raketler rüzgar gibi esti. Beşiktaş’ta oynayan Yalovalı sporcu İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler çifti birinci, yine Beşiktaş’ta oynayan Ziver Gündüz ile Yalova Belediyespor forması giyen Tugay Yılmaz çifti üçüncülüğü elde ederken, Çift Bayanlarda Özge Yılmaz/Ece Haraç çifti birinci, Betül Nur Kahraman/Aybüke Öner çifti ise ikinci oldu.
Karışık çiftlerde İbrahim Gündüz /Özge Yılmaz çifti ilk sırayı elde ederken, Talha/Aybüke Öner ikilisi ikinci, Ziver Gündüz/Betül Nur Kahraman ikilisi ise üçüncü sırayı aldı.
Böylece Türkiye U21 Milli takımı sporcuları elde ettikleri beş birincilik, dört ikincilik ve beş üçüncülük ile takım halinde tarihinde ilk kez U21 Balkan Şampiyonluğunu kazandılar.

 

Editör: TE Bilişim