Tarihi Fevziye Yağlı Güreş müsabakaları öncesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek için Fevziye Köyü Muhtarı Necmi ve Organizatör Metin Şener, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı makamında ziyaret ettiler.

Tarihi Kırkpınar, Antalya-Elmalı ve bazı yağlı güreşlerden Fevziye yağlı güreşleri en eski organizasyonlar arasında yer alırken, örf ve adetlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir öneme sahiptir.

Fevziye Yağlı Güreşlerinin 5 yıldır Ağalığını yapan Orbay Tuna ise “Kırkpınar’a giden yol, Fevziye’den geçer” sözleri büyük ilgi toplamıştı.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Ata sporumuz olan ve geleneksel olarak 112. kez düzenlenecek Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kültürel değerlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kaplan, Yalova’mızın, Yağlı Pehlivan Güreşlerine 112. kez ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken güreş sporuna ilgi duyan gençlerin, katılımının çok önemli olduğuna dikkat çekerek müsabaka ve organizasyon konusunda bilgi alan Kaplan, müsabakanın başarılı geçmesini diledi.

Editör: TE Bilişim