Yalovalı pehlivanlar, bu yıl 111.’si düzenlenen Tarihi Fevziye Yağlı Güreşlerinde er meydanına çıktılar. 80’e yakın sporcunun yer aldığı müsabakalarda büyüklerde Semih Turgut Gümüş, Burak Kaya, gençlerde ise Güvencan Türkoğlu ve Arif Kanat bronz madalya kazanma sevinci yaşadılar.
Fevziye yağlı güreşleri, tarihi Edirne Kırkpınar, Antalya-Elmalı’nın ardından önemli yağlı güreş organizasyonu arasında yer alıyor.
111 yıl önce dostluk ve kardeşliğin yaşatılması için başlanan ve günümüze kadar gelen bu yıl Recep Kara, Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil ve hepsi birbirinden değerli 50’ye yakın Başpehlivan, 500’den fazla pehlivan yer aldığı Fevziye Yağlı Güreşlerinde ilimizi temsilen yer alan Semih Turgut Gümüş, Burak Kaya ise Bronz madalyanın sahibi olmuştur.
Ayrıca 80 sporcuyla yer aldığımız Fevziye Yağlı Güreşlerinde Güvencan Türkoğlu ve Arif Kanat da çocuklarda bronz madalya kazandı.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Ata sporu olan ve geleneksel olarak 111. kez düzenlenecek Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kültürel değerlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı ve sporcularımızı tebrik edip başarılarının devamını diledi.

 

Editör: TE Bilişim