İlimizde oynanan U-16 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarının 3. Gününde gruptan çıkacak takımı belirleyecek mücadelede Kasımpaşa ile Salihli Belediyespor karşı karşıya geldi. Ahmet Saraç sahasında oynanan ve bol gollü geçen karşılaşmayı Kasımpaşa 5-0 kazanarak Yalova’dan adını final grubuna yazdıran takım oldu.

Kasımpaşa zorlu 80 dakikada Arafat’ın (3), Safa Ali ve Serhat ile sonuca gitti ve grubu 7 puanla tamamladı.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan müsabakaya her iki takımda kontrollü başladı. İlerleyen bölümlerde oyuna ağırlığını koyan Kasımpaşa gol için Salihli Belediyespor kalesine yüklenmeye başladı. Müsabakanın 9. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Arafat takımının ilk golünü kaydederek durumu 1-0 yaptı. Erken bulduğu gol sonrasında oyuna ağırlığını koyan İstanbul temsilcisi Salihli kalesine yüklenmeye devam etti. Karşılaşmanın 20. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Safa Ali, takımının ikinci golünü rakip filelerle buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda adeta şaha kalkan Lacivert-Beyazlılar, Salihli kalesini abluka altına alarak farkı arttırmak için ataklarını sıklaştırdı. İkinci golden 2 dakika sonra ani gelişen Kasımpaşa atağında ilk golün sahibi Arafat, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü Salihli Belediyespor fileleriyle buluşturarak durumu 3-0’a getirdi ve ilk yarının skorunu belirledi. İlk 40 dakikada çok etkili ve organize bir oyun ortaya koyan İstanbul temsilcisi Kasımpaşa, ikinci yarıda da bu futbolunu sürdürdü ve Salihli Belediyespor kalesine gol için yüklenmeye devam etti. Mücadelenin 60. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında sahanın yıldızı Arafat, bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin üçüncü takımının dördüncü golüne imzasını attı ve hatt-rick yaparak skoru 4-0’a getirdi. Golden sonra oyuna havlu atan rakibi karşısında sahada hakimiyeti eline alan Kasımpaşa, farkı daha da arttırmak için Salihli Belediyespor kalesine yüklenmeye devam etti. Mücadelenin 73. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Serhat, takımının beşinci golünü Salihli Belediyespor fileleriyle buluşturdu ve durumu 5-0 yaparak müsabakanın skorunu belirledi.

 

U-16 Türkiye Şampiyonası

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu***, Abdullah Çetinçelik***, Uğur Akalp***

Kasımpaşa: Kahraman***, Mesut***, Fırat***, Selman***, Serkan***, Caner***, İlhami***, Serkan Kartal***, Arafat****, Ahmet***, Serhat***

Salihli Belediyespor: Ali*, Bayram*, Fatih*, Kerem*, Kamilhan*, Doğan*, Fatih Kaçmaz*, Mustafa*, Yaşar*, Onur*

Goller: Dk.9 Arafat 1-0, Dk. 20 Safa Ali 2-0, Dk. 22-60 Arafat 4-0, Dk. 73 Serhat 5-0

 

Editör: TE Bilişim