Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda oynanan müsabaka karşılıklı sayılarla başlarken ilk çeyreği Galatasaray19-16 üstün kapattı. İkinci çeyrekte de üstünlük kuran Sarı Kırmızılı ekip soyunma odasına 38-29 önde giden taraf oldu. Üçüncü çeyrekte farkı açan Galatasaray son çeyreğe 60-41 üstünlükle girdi. Son çeyrekte Yalova takımı pek varlık gösteremezken maçı Sarı Kırmızılı ekip 81-53 kazandı.

Maç sonunda ise iki takım taraftarı arasında salon dışında istenmeyen görüntülere sahne olurken, emniyet güçleri olaylara anında müdahale etti.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Sedat İncesu," Lig devam ediyor. Yalova'nın git gide artan bir performansı var. Ama bizde her zaman ki gibi daha yukarıları hedeflediğimiz için. Bizde Euroleague 1 finallerine hazırlandığımız için sistemlerimizi deniyoruz. Güzel oldu iki taraf içinde. Yalova ve taraftarımızda buradaydı. İki tarafa da teşekkür ediyorum. Bizim hedefimiz Türkiye ve Avrupa'da ki kupaları almayı hedefliyoruz. Kolay değil. tek tek maçları alıp inşallah bu kupaları müzemize götüreceğiz" dedi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol  oyuncusu İsmail Ar," Öncelikle Yalova'yı Avrupa kupalarında gösterdiği ve kazandıkları kupadan dolayı tebrik ediyorum. Bugünde sahada çok iyi mücadele ettiler. Tribünlerde bugün güzeldi. Zaman zaman istenmeyen olaylar oldu. Bunları görmek istemiyoruz. Yalova'da her sene böyle olaylar olmaya başladı. Bu benim memleketime yakışıyor. Avrupa kupalarına 1 ay kaldı. O neden bu maç bizim için ders niteliğindeydi. İyi bir maç oynadık. Haftaya bay geçeceğiz. Karabük maçıyla lige devam edip Avrupa'ya kayıpsız gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

SALON: 90. Yıl Spor Salonu

HAKEMLER: Şansal Koç, Tuğba Durnaoğlu, Deniz Özen

YOSK: İlhan Çelikdemir 2, Bayram Eren 4, Ahmet Mencik 10, Morteza Gharibloo 21, , Rida Maataoui 16- Selçuk, Hamza,

GALATASARAY: Cem Gezginci 21, Özgür 6, Mateusz Filipski 9, Beltran 18, M. Sarı 15- Bestami 2, İsmail Ar 4, Fikri 6, Murat, Seda Kınalı,

1.PERİYOT: 19-16 (Galatasaray)

DEVRE ARASI: 38-29(Galatasaray)

3.PERİYOT: 60-41(Galatasaray)
Editör: TE Bilişim