Gençlik hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" Altınova’da start aldı.

Uygun Spor Branşlarına Yönlendirilecek

Proje kapsamında Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce Altınova Belediyesi Spor Salonu'nda ilçede bulunan ilkokul 3. Sınıf öğrencileri, yetenek tarama testlerinden geçti. Öğrencilerin; boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilmesi hedefleniyor.

Çocuklar Keşfedilecek

Projedeki amaçlarının ilkokul 3'üncü sınıfa giden öğrencilerin keşfedilmesi olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, “Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla uygulanacak Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde çocuklarımız kendilerine uygun spor branşına yönlendirilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim