Futbola Yalovaspor alt yapısında başlayan tecrübeli defans oyuncusu Mehmet Murat Gülbaba, 2014-2015 sezonu için Bodrumspor ile yaptığı protokolü bozarak Trakya’nın Bölgesel Amatör Ligde ki temsilcilerinden Tekirdağspor’a transfer oldu. 
Geride bıraktığımız Yalovaspor ve Armutlu Belediyespor’un BAL’da ki rakiplerinden Edirnespor Gençlik forması giyen stoper, yeni sezonda Sarı Siyahlı ekibin formasını terletecek. Önümüzdeki yıl Tekirdağ forması giyecek olan  Gülbaba,“Tekirdağspor’a, Edirne Gençlikspor’da son anda kaçırdığım şampiyonluğu yaşamak için transfer oldum” dedi.
Tecrübeli defans oyuncusu  26 lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 Play Off maçı olmak üzere Edirnespor’un tüm maçlarında forma giyen Mehmet Murat Gülbaba istikrarlı performansıyla takımın vazgeçilmezi oldu. 
2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 11. Grubu lider bitiren, play-off maçında Çatalca’ya 1-0 mağlup olarak 3. Lig’e çıkamayan Edirne Gençlikspor’un en istikrarlı ve başarılı futbolcularındandı. Mehmet Murat Gülbaba Kimdir?
2 Mart 1982 yılında Ankara’da doğan Mehmet Murat Gülbaba 1999 yılında Yalovaspor’da futbola başladı. 2002 yılında Yalovaspor’da profesyonel sözleşmeye imza atan başarılı stoper Gaziosmanpaşaspor, Anadolu Üsküdar, Darıca Gençlerbirliği, Balıkesirspor ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da 10 yıl profesyonel futbol oynadı. 2012 yılında Tuzlaspor ile amatör futbola dönen Gülbaba Tuzlaspor’un şampiyon olarak 3. Lige çıktığı sezon tüm maçlarda oynayarak takımının değişmez bir parçası olmuştu. Bu sezon başında Edirne Gençlikspor’a transfer olan tecrübeli stoper şampiyonluğu son maçta kaçırdı. Mehmet Murat Gülbaba önümüzdeki sezon Bodrumspor formasını terletecek.
Tecrübeli stoper Mehmet Murat Gülbaba kariyeri boyunca 2. Ligde 43 maçta 1 gol, 3. Ligde 192 maçta 19 gol, Bölgesel Amatör Ligde 52 maçta 2 gol, Türkiye Kupasında da 3 maç oynadı. Toplamda 235 profesyonel maça çıkıp 20 gol atarken 52 amatör maçta da 2 gol kaydetti.
Editör: TE Bilişim